Luka Mezgec: Super ob domači publiki in vzdušju

Luka Mezgec: Super ob domači publiki in vzdušju
09.12.2019 AVTOR: DZ
"Če sem le v Sloveniji pridem na to dirko. Organizirajo jo prijatelji. Res je super ob tej domači publiki, v domače vzdušju," je po zmagi na ciklokrosu v Šenčurju priznal Luka Mezgec.
"Prideš sem in eno uro dirkaš na vso moč, kar pomaga tudi pri treningu. Danes je bila kar težka dirka. Vsaj v prvi polovici dirke je bilo tako. Lovil sem še ritem, saj že dolgo nisem bil na tem kolesu za ciklokros. Tudi proge nisem prej naštudiral," je po dirki povedal Luka Mezgec. Mezgec, sicer član moštva Mitchelton Scott se skorajda vsako leto preizkusi na kakšni izmed ciklokros dirk v Sloveniji. Tudi letos se ni odpovedal nastopu na zanj skorajda domači dirki v Šenčurju.

Potem ko je Štajnar v prvem delu dirke poskrbel za selekcijo in je tudi dolgo vodil, je Mezgec v drugem delu pospešil in ostal sam: "Lovil sem še ritem, saj že dolgo nisem bil na tem kolesu za ciklokros. Tudi proge nisem prej naštudiral. Prvo polovico dirke sem vzel bolj za spoznavanje proge. Potem sem malo potipal in videl, da nima več dovolj moči, da bi mi lahko sledil. Nadaljeval sem v svojem tempu." Zdaj je tako dobil dodaten dokaz, da je na pravi poti pred sezono 2020.

Tudi huda poškodba po padcu na dirki po Španiji je zdaj že preteklost. S tem nima več težav: "Vse je super. Imel sem nekaj več časa za začetek novih priprav, saj sem imel zaradi padca krajšo sezono. Vse gre po načrtu. Za zdaj še kar veliko hodim v hribe. Kombiniram pa lepe dneve s kolesom. V drugi polovici decembra se bomo bolj osredotočili na kolo. Vaje v fitnesu tudi potekajo po načrtih in že dvigujem maksimalno moč, kot sem jo pred poškodbo. Trenutno poteka vse po zastavljenih načrtih s pripravami na sezono 2020."
Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ