Luka Mezgec: Trenutki, ko sem vesel, da sem kolesar!

Luka Mezgec: Trenutki, ko sem vesel, da sem kolesar!
14.05.2013 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je na krstnem nastopu na dirki po Italiji sicer z rahlim prehladom preživel prvi teden dirkanja. Johnu Degenkolbu je pomagal do zmage, sam pa je, kot pravi, dirkal pametno.

Dirkal pametno!
»Po tednu dirkanja sem v dobrem stanju, saj sem dirkal res z glavo. Na etapah, za katere sem vedel, da sem v zaključku lahko zraven, sem dirkal na polno. V preostalih, kjer sem predvideval, da v zaključku ne morem biti zraven, nisem niti poskušal. Raje sem popustil že takoj s prvo grupo in potem počasi nadaljeval proti cilju, « je dejal Luka Mezgec.

Zaenkrat je skrbel predvsem za kapetana Johna Degenkolba. Pomagal mu je tudi do etapne zmage, a mladi Nemec je prav na dan premora sporočil, da dirko zaradi preutrujenosti zapušča. Argos Shimano tako zdaj nima pravega kapetana, kar pomeni, da bi lahko imel tudi Luka več priložnosti zase.

Prehlad je preteklost ...
»Po dnevu odmora se počutim kar sveže. Tudi prehlad je že skoraj preteklosti, tako da se že veselim novega tedna dirkanja. V teh dneh v hribih pričakujem predvsem borbo med Skyem in Astano. Tihi favorit Evans pa zna vse to izkoristiti sebi v prid. Sam bom prek gorskih etapi poskusil priti čim bolj svež, saj bom lahko zdaj, ko je Degenkolb odšel, kakšno etapo dirkal tudi na svoj rezultat, « je še pojasnil Mezgec.

Zdaj se s karavano bliža slovenski meji. Čeprav bo v torek na sporedu še kako zahtevna gorska etapa, se teh dni še kako veseli. »Seveda se jih veselim, saj je veliko prijateljev napovedalo prihod, tako da bo to res doživetje. Škoda samo, da na gorskih etapan pač nočem veliko pokazati, tako da me bodo videli bolj v disko grupi. «

O neverjetnih tifosih!
Luka Mezgec je v preteklem tednu spoznal veličino italijanske tritedenske preizkušnje. Najtežje in obenem najbrž tudi najlepše etape etape ga sicer še čakajo, a prvi vtisi so neverjetni:

»Pred dirko se sploh nisem zavedal, kako velik pomen ima ta dirka v Italiji. Nisem pričakoval, da tisti del države, skozi katerega gre dirka, tisti dan resnično živi samo za to. Vse je okrašeno v roza barvah. Ljudje so prijazni, spodbujajo vse, ne samo domačinov … V zadnjem tednu se mi je kar nekajkrat naježila koža. In to so trenutki, ko sem res vesel, da sem kolesar. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ