Luka Mezgec: V zavetrju Marka Cavendisha! (foto)

Luka Mezgec: V zavetrju Marka Cavendisha! (foto)
17.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Danes je bilo dosegljivo drugo mesto. Prvo žal ne," je po novem izjemnem uspehu dejal Luka Mezgec. V 13. etapi dirke po Italiji je bil spet tretji.

Poskušal sem priti mimo Cavendisha
Luka Mezgec je na dirki po Italiji še drugič v dveh dneh osvojil odlično tretje mesto. Tudi 13. etapa se je končala v sprintu glavnine. Kolesarji so kot zadnjega izmed ubežnikov ujela Giampaola Carusa, ki se je predal kilometer in pol pred ciljem. Sledil je boj za čim boljša mesta in tokrat je imel tudi Luka Mezgec ob sebi pomočnika, ki mu je pomagal na ponavadi najboljšo možno pozicijo.

»Zadnjih šest kilometrov je trasa potekala rahlo navzdol. Hitrosti so bile izredno visoke, tudi prek 60 kilometrov na uro. Sotekmovalec Koen de Kort me je pripeljal na odlično pozicijo, tako da sem bil na kolesu Marka Cavendisha. Tako sem se lahko samo držal v zavetrju. Zadnjih dvesto metrov sem že pomislil, da bi lahko prišel mimo, vendar se je izkazalo, da je Cavendish vseeno prehiter. Ko je Cavendish začel s sprintom, sem nekoliko počakal, potem pa sem dvesto metrov pred ciljem poskušal priti mimo, « je priznal Luka Mezgec.

Čez vikend bo hranil moči
Kolesar moštva Argos Shimano se je spet izkazal. Mark Cavendish je dobil drugo etapo zapored, četrto na letošnji dirki po Italiji in kar 101. v karieri. Tokrat je drugo mesto zasedel Giacomo Nizzolo. Luka Mezgec pa je bil odličen tretji. Drugič zapored. »Danes je bilo dosegljivo drugo mesto. Prvo žal ne, « je še povedal Mezgec. Dodal je še, da mora zdaj predvsem preživeti dve naslednji gorski etapi:

»Poskušal bom privarčevati čim več moč. Nato dan odmora in še šest etap. Izmed teh šestih sta mogoče dve taki, kjer bom iskal priložnost zase. Pustimo se presenetiti. « In še kako lahko preseneti. A jasno je, da je Cavendish v čistem sprintu očitno nepremagljiv. Ima pa eno slabost. Na vzponih je precej slabši od mnogih hitrih kolesarjev, tudi od Luke Mezgeca: »Je pa vse odvisno od tempa. Kot vemo Mark Cavendish ni znan kot hriblazec. V kakšni izmed etap lahko zaostane in takrat bom iskal priložnost tudi za zmago. «

Tega ni pričakoval
A, neglede na to, ali mu bo uspelo ali ne. Mezgec je že do zdaj pokazal, da je lahko konkurenčen najhitrejšim kolesarjem na svetu. Še posebej v nekoliko zahtevnejših zaključkih:

»Do zdaj sem zelo zadovoljen, saj je to moja prva tritedenska dirka. Poleg tega sem šele prvo leto med elito. Česa takega nisem pričakoval. Še zdaleč ne. Zadovoljen bi bil že z uvrstitvijo med deseterico. Ampak, da bom stal na stopničkah. O tem nisem niti sanjal. Sem res zadovoljen in zato z veseljem pričakujem nadaljevanje kariere. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ