Luka Mezgec: "Vrhunec forme načrtujemo za Giro!"

Luka Mezgec: "Vrhunec forme načrtujemo za Giro!"
15.04.2013 AVTOR: D. Z.
Moštvo Argos Shimano je že objavilo seznam kandidatov za nastop na dirki po Italiji. Na tem seznamu je tudi Luka Mezgec, ki se trenutno mudi na pripravah v Španiji.

S klubskim trenerjem in Bojanom Ropretom vse podrejeno Giru
»Za Giro sem zaenkrat v prvem planu. To pomeni, da brez poškodb ali bolezni tam zagotovo nastopim, « je iz Španije, kjer se mudi na pripravah, potrdil Luka Mezgec. Kolesar moštva Argos Shimano bo tako že v prvi sezoni med elito po vsej verjetnosti izkusil tudi dirkanje na tritedenski preizkušnji. In to kar na prvi. A še prej ga čaka še en nastop:

»Po teh pripravah v Španiji grem najprej na dirko po Romandiji, potem pa Giro. Trenutno sicer ne vem, v kakšni formi sem, saj je za mano težek prvi del sezone. Sledil je kratek predah, zdaj pa sem spet v polnem treningu. S trenerjem v ekipi in osebnim trenerjem Bojanom Ropretom vrhunec forme načrtujemo za Giro. «

Zadovoljen s prikazanim
Luka Mezgec ima v tej sezoni za sabo 19 tekmovalnih dni, zgolj na dirkah pa je odpeljal že okrog tri tisoč kilometrov. Zato ni čudno, da je potreboval nekaj počitka, še posebej, če hoče potem »preživeti « še tritedenski Giro.

»Z dosedanjim delom sezone sem zadovoljen. Vedno sem opravljal vlogo pomočnika, zato vidnih lastnih rezultatov nimam. Kot slišim, so vodstvo ekipe in sotekmovalci z mano zadovoljni, zato na svoje predstave pozitivno gledam tudi sam. Že to, da sem prvo leto med potniki na Giro, me navdaja z optimizmom, da sem na pravi poti, « je še dejal Mezgec.

Brez pritiskov
Kljub temu, da prave priložnosti za dirkanje zase še ni imel, se s tem očitno ne obremenjuje. Zaradi tega ni nad ekipo nič manj navdušen, poleg tega pa pritiska zaradi (ne)doseganja vrhunskih rezultatov kolesarji tega moštva ne čutijo: »V ekipi se počutim super. Občutek, da se res lahko zanesem na vsakega izmed ekipe je super. Vsak opravi svojo nalogo po najboljših močeh. Glede rezultatov ni čutiti pritiska, saj je za vodstvo najbolj pomembno to, da smo vsi kolesarji čisti in delamo po pravilih, ne glede na rezultate. «

13 kandidatov za devet prostih mest
96. dirka po Italiji se bo začela 4. maja, dolga pa bo 3405 kilometrov. Med drugim bodo morali kolesarji premagati osem gorskih etap, dva posamična kronometra in ekipno vožnjo na čas. Za moštvo Argos-Shimano, ki letos prvič nastopa z licenco Pro Team, bo to sploh prvi, krstni nastop na italijanskem Giru. »Zagotovo bo zanimiva in zahtevna dirka. Zdi se uravnotežena, vendar ne lahka, « je dejal glavni menedžer moštva Iwan Spekenbrink.

»Imamo različne kolesarje, zato bomo imeli več priložnosti. Poleg izkušenih kolesarjev, smo v predizbor uvrstili tudi nekaj takih, za katere menimo, da so pripravljeni narediti korak naprej in nastopiti na tako veliki dirki kot je Giro, « je še dodal Spekenbrink. Imenoval pa je 13 kolesarjev, ki se bodo borili za devet prostih mest v ekipi za Giro d'Italia. Ti kolesarji so: Luka Mezgec, Bert de Backer, Thomas Damuseau, John Degenkolb, Patrick Gretsch, Cheng Ji, Koen de Kort, Tobias Ludvigsson, Tom Peterson, Georg Preidler, Matthieu Sprick, Tom Stamsnijder in Albert Timmer.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ