Luka Mezgec: Vse super, boljše od pričakovanega!

Luka Mezgec: Vse super, boljše od pričakovanega!
22.05.2016 AVTOR: D. Z.
Za kolesarji je sicer že 14. etapa, a z Luko Mezgecem smo spregovorili v Palmanovi, dan preden je njegov sotekmovalec Esteban Chaves dobil kraljevsko preizkušnjo.
Zapestje je boljše ...
"Zdaj smo pa že kar čez polovico Gira. Super občutki so tukaj. Blizu Slovenije. Veliko je slovenskih navijačev. Družina. Tudi na klancih štirje jezdeci iz Slovenije ne bomo osamljeni. " To je Luka Mezgec dejal pred začetkom petkove etape. In imel je še kako prav. Ob cesti se je zbralo ogromno slovenskih navijačev.

V teh dneh pa vozi tudi s poškodovanim zapestjem, saj je v eni izmed etap padel: "Zadnjih 15 km, ker sem že enkrat zlomil zapestje leta 2008 in je bila bolečina ista, sem imel že scenarij v glavi, kako grem domov. Kako bom imel šest tednov roko v mavcu. Da bom naredil drugi višek forme za drugi del sezone. Potem pa sem ugotovil, da ni nič hujšega, tako da so se cilji in želje spremenile. Danes je veliko boljše, kot včeraj. Včeraj sem zelo trpel. Bolečine so bile hude, potem pa smo opravili terapijo. "

Morda dve priložnosti ...
Zdaj je v sprintih izgubil svojega kapetana. V prvem delu Gira je namreč delal za Caleba Ewana. Avstralec se je uspel dokopati do drugega mesta v eni izmed etap, pred petkovo gorsko preizkušnjo pa je odšel domov: "Zaenkrat je vse super. Boljše od pričakovanega. Glede na to, da sva s Calebom malo dirk odpeljala skupaj, sva se hitro ujela. Že v teh nekaj sprinterskih etapah. Iz etape v etapo sva naredila velik napredek. " Sicer bo v naslednjih dneh pomagal Estebanu Chavesu, ki je očitno resen kandidat za sam vrh v skupnem seštevku.

A Mezgec obenem razmišlja tudi o etapah, v katerih bo morda dobil priložnost. Zdaj je v ekipi prvi sprinter: "Potencialno sta na voljo še dve sprinterski etapi, Takrat bom poskušal doseči dober rezultat. " Seveda bo odvisno, ali bo glavnina ubežnikom dovolila pobeg. Za skupinski sprint je namreč vedno manj zainteresiranih ekip. Domov so namreč že odšli Kittel, Greipel, Viviani, Ewan, danes Demare ... "Kersta šla domov Kittel in Greipel, se tudi možnost pobega v sprinterskih etapah poveča. Ni namreč ekipe, ki bi nadzorovala potek etape, " je še pojasnil Mezgec.
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ