Luka Mezgec: Vsi so čakali, da mi rešimo etapo

Luka Mezgec: Vsi so čakali, da mi rešimo etapo
24.05.2014 AVTOR: D. Z.
Po 13. etapi na dirki po Italiji se nam je spet oglasil tudi Luka Mezgec in dejal, da se po poškodbi že bolje počuti.

»Zaenkrat sem v redu. Mišica je boljša, bolečina pa precej manjša kot pred dvema dnevoma, « je potrdil Luka Mezgec, ki se na tem Giru lahko pohvali s tretjim mestom. V 13. etapi je bil sedmi, a sprinterji so se, potem ko nobena ekipa v zaključku ni hotela prevzeti odgovornosti, lahko borili zgolj za četrto mesto.

Pred njimi so v cilj prišli trije ubežniki, ki so taktiziranje sprinterskih ekip znali izkoristiti. Zmagal je Marco Canola, sprint glavnine pa je spet dobil Nacer Bouhanni. »Mi smo v lov poslali enega kolesarja, saj morajo večji del bremena prevzeti kolesarji FDJ, ki imajo tri zmage, pa tudi Trek, ki ima izredno močnega Nizzola, « je spogledovanje ekip pojasnil Mezgec in dodal:

»Je pa res, da so vsi čakali, da bo spet naša ekipa tista, ki bo na koncu rešila etapo. Ampak, glede na to, da Kittla ni tukaj, sam pa do zdaj tudi nisem bil suveren, smo raje čakali. « Poleg tega so v kronometru po spektakularnem padcu pri Giant Shimanu izgubili še Ludvigssona, tako da jih je v ekipi samo še sedem, kar se lahko v zaključkih še kako pozna.

Zdaj pa prihaja teren, ki Mezgecu ne ustreza. Tisti pravi, zahtevni vzponi, kjer imajo sprinterji zgolj eno željo »preživeti « in na cilj priti pred časovno zaporo. »Hribov me ni strah. Vidim, da je 'gruppetto' res ogromen in da bi moral imeti zelo slab dan, da bi se potem znašel v težavah, « je še zaključil Mezgec.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ