M. Franja- priletna, toda še vedno v vrhunski formi

M. Franja- priletna, toda še vedno v vrhunski formi
25.05.2010 AVTOR:
Tudi močno "opoldansko" sonce ni moglo vreči nikakršne temne sence na tiskovno konferenco o Maratonu Franja, ki se bo letos odvijal 12. in 13. junija, ko se bo na tisoče kolesarskih nadobudnežev podalo na eno izmed štiri možnih možnih tras.
Predstavitev znamenitega maratona (več o specifikacijah maratona sicer izveste v drugih prispevkih oziroma pod rubriko Prireditve), ki se je odvijala v predmestju vodnega mesta Atlantis, se je kopala ne v klorirani vodi, pač pa v sončnih žarkih in temu primerno napovedala kolesarski praznik v vsem svojem sijaju. Na kupu se je zbralo nič koliko znanih obrazov, med njimi tudi neizbrisljiva ikona prireditve, Tone Fornezzi-Tof, ki iz dolgih rokavov suknjiča ni stresal potnih kapljic, pač pa tega kar smo od njega najbolj vajeni, dovtipe. Pred mikrofonom pa se je poleg njega zvrstilo še kar nekaj sponzorskih in pa seveda športnih imen. Poleg Valjavca, ki bo delal družbo kolesarjem tudi na maratonu (156 km), še olimpijski prvak v metu kladiva, Primož Kozmus, prav tako bodoči udeleženec maratona (97 km), Živa Vadnov (bivša Miss Slovenije), Jože Mermal (BTC City), ki je zaoral govorniško ledino, pa podžupan občine Ljubljana Aleš Čerin, itd.
Po simbolični podelitvi štartnih številk (zaslužnim) in zaključnih besedah, si je tik po uradnem koncu nekaj zgoraj naštetim poveznilo na glavo čelado Alpina, osedlalo gorsko kolo in se podalo na poligon, kjer so lahko preverili znanje svoje motorike in to še preden so zagrizli v zakusko in po grli pognali kapljico rujnega, ki se je na pladnjih veselo sukala okoli njih.

Velika novost je uvedba pikčasta majica, ki bo pripadla zmagovalcu na Kladje, kar bo vneslo še dodaten naboj v sam potek maratona.

In če mislite, da se Kozmusu kolo in čelada ne podata tako dobro kot kladivo, se motite. Samo poglejte v galerijo sliko. Če pa želite preveriti, kako dobro vrti pedala, ker kar se tiče kladiva tako ni dvoma, ne umanjkajte 13. junija, ko bo na štartu tudi sloviti Johan Museeuw, ki ga boste prepoznali po štartni številki 1.


.... galerija slik sledi kmalu@p, foto @p
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ