Madžarski del so Italijani že razkrili

Madžarski del so Italijani že razkrili
04.11.2021 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Organizatorji dirke po Italiji so se odločili za zanimivo potezo, in sicer da bodo traso prihodnjega Gira razkrivalipostopoma. Več dni. Najprej so tu prvi dnevi.

Že lanska dirka po Italiji – kasneje so jo prestavili – bi se morala začeti na Madžarskem. A je vse načrte pokvarila in prestavila pandemija. Zdaj se bo 105. Giro zares podal na Madžarsko. Tam bo Grande Partenza - Veliki start. Še 13-ič se bo dirka začela v tujini.

Madžarska javnost si bo v živo na domačih cestah lahko ogledala tri etape. Vse skupaj se bo začelo že v petek, 6. maja. Najprej bo na sporedu 195 kilometrov dolga etapa. Budimpešta bo gostila start, Višegrad pa cilj. Etapa bo sicer ravninska, a za konec se bodo kolesarji podali na pet kilometrov dolg zaključni klanec do gradu nad Višegradom.

Zanimivo. Naslednji dan, torej v soboto bo na sporedu krajša posamična vožnja na čas. Dolga bo 9,2 km. Tudi ta bo vsebovala zanimiv zaključek. Zaključni 1,3 km dolg vzpon ima tudi 14-odstotni naklon. Sledila bo nedeljska, tretja etapa, ki bo tudi zadnja na Madžarskem. Kaponsvar bo gostil start, Balatonfured pa cilj. Etapa bo ravninska, na svoj račun bodo prišli sprinterji. Po treh dneh dirkanja bo na sporedu daljši transfer v Italiji.

Prav zato se bo dirka začela že v petek in bo v ponedeljek že prvi izmed tokrat treh prostih dni. Podrobnosti o ostalih etapah niso znane. Jasno je, da bo Giro spet obiskal tudi Slovenijo. Podrobnosti pa bodo znane v prihodnji dneh. Organizatorji so se namreč odločili, da bodo traso razkrivali postopoma. Najprej uvodni del v tujini. 8. novembra bodo razkrili sprinterske preizkušnje, naslednji dan razgibane etape. Gorske etape bodo razkrili 10. novembra, zadnjo etapo pa 11. novembra.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ