Marcel Kittel do zmage, Primož Roglič ostaja drugi

Marcel Kittel do zmage, Primož Roglič ostaja drugi
07.05.2016 AVTOR: D. Z.
Druga etapa na dirki po Italiji. Dobil jo je Marcel Kittel. Tom Dumoulin ostaja v vodstvu, Primož Roglič drugi.

Roglič v rdeči majici
Na dirki po Italiji je bila na sporedu še druga etapa na Nizozemskem. Tokrat je start gostil Arnhem, cilj pa Nijmegen. Etapa je bila dolga 190 kilometrov. V rožnati majici je etapo začel Tom Dumoulin, ob njem pa je bil v rdeči majici Primož Roglič. Majica velja za kolesarja, ki je najboljši po točkah.

To je sicer bil Dumoulin, a je majica pripadla Rogliču, ki je bil na včerajšnjem kronometru drugi. Tokratna etapa je bila namenjena sprinterjem. To so vedeli tudi ubežniki Giacomo Berlato, Omar Fraile in Maarten Tjallingii. V pobeg so se podali takoj po startu in hitro so si privozili deset minut naskoka. To je bilo dovolj, da so na obeh letečih ciljih pobrali vse bonifikacijske sekunde.

Trije ubežniki takoj po startu
Tako je bilo jasno, da bo ob normalnem poteku etape Dumoulin lahko obdržal rožnato majico. Po 155 kilometrih dirkanja je bil na sporedu še 1,1 km dolg vzpon tretje kategorije na Berg en Dal. Na vrhu je bil najhitrejši Fraile, ki bo tako nosil majico najboljšega na gorskih ciljih. A dobrih 30 km pred ciljem je imela trojica vsega 2:30 prednosti.

To je bilo premalo, da bi lahko ubežnik upali na uspeh. Kol je glavnina prispela v ciljno mesto Nijmegen, sta bila na sporedu še dva 8,6 km dolga kroga. Zadnjega ubežnika Berlata je glavnina ujela manj kot deset kilometrov pred ciljem. Sledil je boj predvsem dveh ekip. Etixx Quick Step in FDJ. FDJ je nekoliko prevladoval, a Marcel Kittel je bil potem preprosto premočan.

Kittel do tretje zmage
Član Etixx Quick Stepa je dobil še tretjo etapo na dirki po Italiji. Drugi je bil Demare, tretji pa Sacha Modolo. Slovencev ni bilo v ospredju. V skupnem seštevku je Dumoulin obdržal rožnato majico, ravno tako kot je Roglič obdržal drugo mesto. Na tretje pa je po zaslugi desetih bonifikacijskih sekund prišel Marcel Kittel.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ