Marco Pantani prihaja v kino

Marco Pantani prihaja v kino
07.09.2012 AVTOR: D. Z.
Iz Italije prihaja vest, da pripravljajo film o Marcu Pantaniju, zadnjemu zmagovalcu dirke po Italiji in dirke po Franciji v istem letu. To mu je uspelo leta 1998.
Film naj bi prvič predvajali nekje v sredini maja oziroma pred začetkom stote dirke po Franciji leta 2013. Torej 15 let po Pantanijevem znamenitem dvojčku, ko je leta 1998 dobil tako Giro kot Tour. Zaradi prevelike doze kokaina je umrl 14. februarja 2004. Naslov filma bo "Nesrečna smrt kolesarja." Avtorji pa naj bi se opirali predvsem na arhivsko sliko in na intervjuje, ki so jih in jih še vedno opravljajo z ljudmi, ki so bili tako ali drugače povezani z izjemnim hribolazcem.

Film naj bi prikazal življenje Marca Pantanija, ki je leta 1999, tik pred koncem zanj že dobljenega Gira, padel na dopinški kontroli. Analiza njegovega vzorca je pokazala preveliko število rdečih krvnih telesc. Pri nastanku filma bodo sodelovali predvsem ustarjalci londonskega podjetja New Black Films in direktor James Eskine. Eskine je sodeloval že pri nastanku filma o Paulu Gascoigneju.

"To ne bo zgolj film o kolesarju, ampak bo nekakšna psihološka razsikava, kaj žene športnika v tekmovanje. Mazohistično iskanje zmage vse do točke samouničenja," je dejal Erskine in razkril, kaj bo želel s filmom povedati: "Podrobno bo pokazal, kaj pomeni biti šampion in kaj pomeni zmagovati na največjih dirkah, obenem pa se bo dotaknil tudi dopinga."

Sicer pa bodo pri ustvarjanju filma prisotni tudi nekateri ljudje, ki so bili prisotni že ob snemanje filma Senna, ki govori o nekdanjemu vozniku formule 1, ki se je smrtno ponesrečil. Ta film je bil velik uspeh in ustvarjalci so očitno prepričani, da je tudi Marco Pantani zagotovilo za uspeh.

Sicer pa so na youtubeu zanimivi posnetki izjemnih voženj Marca Pantanija. Med drugim tudi več delov podrobnega pregleda Pantanijeve kariere. O najmlajših kategorij pa vse do konca kariere. Povzetki so v italijanskem jeziku, najdete pa jih, če v brskalnik vtipkate "Tutto Pantani". Mi vam ponujamo del, ki opiše Pantanijevo zmago na dirki po Franciji.vir: variety.com
Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ