Marko Džalo razkriva: Motorhome kot luksuzno stanovanje

Marko Džalo razkriva: Motorhome kot luksuzno stanovanje
14.05.2015 AVTOR: D. Z.
Športni terapevt Marko Džalo je trenutno na dirki po Italiji in povprašali smo ga, v kakšnem avtodomu oziroma motorhomu spi Richie Porte.

O tem, da kapetan Skya na Giru Richie Porte ne spi v hotelih, tatko kot vsi ostali kolesarji, smo že pisali. Zdaj pa smo za podrobnejše informacije povprašali kar Marka Džala, ki ponavadi skrbi za Richieja Porta na dirkah. Džalo je tudi letos prisoten na dirki po Italiji. »To je ogromna stvar. Ameriški avtodom, pri katerem se odpreta sprednji in zadnji del, tako da nastane pravo luksuzno stanovanje, « je najprej sporočil Marko Džalo. Obenem je razkril, da znotraj ni prav ni posebnega: »Ima zakonsko posteljo in kopalnico, ki sta v ločenih prostorih, dnevno sobo z dvema kavčema, ki se tudi spremenita v postaljo, kuhinjo. Stvar je zares dobro opremljena. «

Richie Porte je prvi izmed kolesarjev Skya, ki ga uporablja in prav od njega bo očitno odvisno, če bo to postala stalna praksa. »V bistvu ga uporabljamo bolj kot test za Tour de France, da vidimo, kko se vse obnese z logističnega vidike. Kako praktičen je. Na tej dirki v njem stanuje samo Richie, za Tour pa je ideja, da bi v takih vozilih spali kolesarji, « je razkril Marko Džalo. A očitno zares ne gre zgolj za razkazovanje, koliko denarja lahko porabi ekipe.

»Če samo pomisliš, kako se počutiš, ko vsak dan spiš v drugem okolju. Čeprav imajo kolesarji svoje postelje, je še vedno stresno vsak dan menjati hotel, vsak dan pakirati kovčke, potem pa spet razpakirati. Zato hočemo Richieju zmanjšati te skrbi in ga skozi celotno dirko obdržati v enakem okolju. Tudi masiram ga v kamperju, tako da se mu samo zato, da bi prišel do moje sobe na masažo ni treba sprehajati po hotelu. Zdaj res lahko razmišlja samo o kolesarjenju. Bomo videli, kako se bo obneslo, « je še zaključil Džalo.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ