Marko Džalo: Ni konec, dokler debela gospa ne zapoje!

Marko Džalo: Ni konec, dokler debela gospa ne zapoje!
13.05.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesarji imajo prvi dan počtika. Povsem zasluženo. A tega nimajo maserji in preostali člani moštva. Tako smo nekaj vprašanj postavili Marku Džalu, maserju v moštvu Sky.

"Ni mi dolgčas"
»Delamo od jutra do vecera, tako da, ja, dela je kar veliko. Ni mi dolgčas. Za nami so težki dnevi, tako da ta dan počitka pride še kako prav. Nenazadnje smo samo ljudje, « je priznal Marko Džalo, ki spremlja kolesarje na dirki po Italiji. Na masažni mizi pa skrbi za dva. Za Catalda in Kneesa.

»Zaenkrat še ni nekih težav, saj se pravi klanci sele zacnejo. Pricakujem pa spremembe v prihodnjih etapah, « je še pojasnil Džalo. V prejšnji številki revije Bicikel ste si prav z njim lahko prebrali daljši intervju, tokrat pa smo ga, na dan odmora, povprašali tudi o vzdušju v ekipi Sky, saj so si najbrž obetali nekoliko boljšega začetka. Nenazadnje je Bradley Wiggins na kronometru ostal brez rožnate majice.

"Raje zmagati, kot imeti tri med deseterico"
»Vzdušje je dobro. Mogoče je celo bolje, da rožnate majice še nimamo, saj lahko kolesarji počivajo, namesto, da celo dan narekujejo ritem na čelu glavnine. A mislim, da bo treba napasti. Glede na to, da je Nibalijeva prednost kar velika. Za kakšno taktiko se bodo odločili, bomo pa videli, « je še dodal Džalo in potrdil, da tudi s tremi kolesarji med najboljšimi pri ekipi niso tako zadovoljni, kot bi lahko bili: »Ne bi rekel, da je to prednost. Zagotovo je super, da lahko računaš kar na tri kolesarje za visoko uvrstitev. Ampak, bolje končna zmaga, kot pa trije med deseterico. «

Ni predaje
Prav gotovo imajo tudi pri Skyju še možnosti, da osvojijo rožnato majico, čeprav so mnogi pričakovali, da jo bo po 54,8 kilometra dolgem kronometru Bradley Wiggins že imel. A Britanec je predvsem v nevarnih spustih še kako nezanesljiv in počasen, kar bi lahko Vincenzo Nibali s pridom izkoriščal tudi v tistih zahtevnejših spustih z največjih prelazov.

A pri Skyju se še zdaleč ne predajajo. »Angleži pravijo »It ain't over till the fat lady sings (Ni konec, dokler debela gospa ne zapoje). Torej. Ni predaje do zadnjega metra. Slab dan, padec, mehanske težave ob nepravem času in zgodi se lahko marsikaj, « je še dejal Džalo.

Nenormalno dolgi transferji
Sam pa se s taktiko moštva ne ukvarja. Ima več kot dovolj svojih obveznosti. Je maser, voznik …

»Dirka po Italiji je znana po dolgih transferjih pred in po etapi. Zato pogosto pravijo, da je za personal celo najtežja izmed tritedenskih dirk. Ni enostavno. Začeti dan pred sončnim vzhodom in po etapi, ko že prevozimo dobrih dvesto ali tristo kilometrov, ponovno sesti v avto in premagati še naslednjih dvesto kilometrov. Samo zato, da sploh prideš do hotela in začneš z masažo, « je še dodal Džalo, a za konec vseeno priznal:

»Transferji vseeno niso vsak dan tako dolgi. Povprečje je okrog sto kilometrov pred etapo in okrog sto kilometrov po etapi. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ