Marko Kump: V ekipi nisem samo številka

Marko Kump: V ekipi nisem samo številka
28.12.2015 AVTOR: D. Z.
Marko Kump se intenzivno pripravlja na novo sezono. Tokrat v dresu Lampreja Meride. Prvi nastop ga čaka že v Avstraliji.

Super organizacija, super proga, pravo vzdušje"
Marko Kump se je lahko pred domačimi gledalci v dresu Adrie Mobila še enkrat pokazal. Tokrat na »božično-novoletnem « ciklokrosu. Po 1. januarju bomo Marka Kumpa lahko prepoznali v dresu Lampreja Meride. Kump je na dirki zasedel tretje mesto. Dolgo je bil povsem v ospredju, potem je pa tudi padel.

»Ciklokros je bil zelo hiter. Razlike so se hitro naredile. Nekako se je izoblikovala prva skupinica. Vseskozi sem čutil, da vozim na meji padca. Pravega oprijema nisem imel. Potem je prišlo do padca. Hitro se je naredila malenkostna razlika, sam pa sem dobil tudi nekaj strahu na ovinkih. Razlika je samo še naraščala. Luka je pokazal, kako spreten je na tem terenu. Vidi se, da je tukaj začel s kolesarstvom. Drugače pa super organizacija, super proga, pravo vzdušje ob progi, « je najprej dejal Marko Kump.

Komaj čaka, da se sezona začne
Prav posebej se s tretjim mestom ne bo obremenjeval. Vse namreč poteka po načrtih, dirko je vključil v sklop določenega treninga pred sezono 2016. »Imel sem nekaj treninga pred to dirko, nekaj me še zdaj čaka. Vsako dirko pa vzamem resno, tudi ta ciklokros ni bil nobena izjema, « je najprej priznal Kump, potem pa se je vendarle ozrl proti novi sezoni, ki se nezadržno bliža. Nastopil bo že na prvi dirki World Toura, torej na dirki Tour Down Under v Avstraliji:

»O pričakovanjih je težko govoriti. Vem, da bom imel v sprinterskih etapah podporo ekipe. Tako smo se dogovorili že pred sezono. S prvim sprinterjem Modolom imava drugačen program. To pomeni, da na tistih dirkah, na katerih bom nastopil jaz, njega ne bo in obratno. Na vsaki dirki bom imel ob sebi kolesarje, ki mi bodo pri sprintih pomagali. Kaj naj pričakujem, pa ne vem. Vem, da sem zelo motiviran in komaj čakam, da se sezona začne. «

"V sprintih računajo name"
In, kako dober je v tem trenutku? Do začetka sezone ni več veliko časa, Kump pa bo očitno močno orožje Lampreja Meride že v Avstraliji: »Sem v tistem zadnjem sklopu treningov pred odhodom v Avstralijo. Zaenkrat sem še precej utrujen, tako da ne morem govoriti o neki formi, verjamem pa, da bo v tistem času, ko si bom moral spočiti, tudi forma tista prava. « In verjame, da bo v veliki ekipi končno lahko pokazal, česa je sposoben.

Bil je namreč že v Tinkoff Saxu, a se tam ni znašel, zdaj ima novo priložnost, ki jo bo poskušal izkoristiti na največjih dirkah. »Priložnosti sem že imel in verjetno je to ena izmed zadnjih, ki jih še imam. V ekipi Lampre Merida imajo zelo dobro vizijo in tam nisem samo številka. V sprintih računajo tudi name. Ob sebi bom imel vedno kakšnega kolesarja, dva ali več, ki mi bodo pomagali. Na tako velikih dirkah to vedno veliko pomenim « je še zaključil Marko Kump.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ