Matej Kravos najhitrejši v Podskrajniku

Matej Kravos najhitrejši v Podskrajniku
02.12.2018 AVTOR: DZ

3. ciklokros Cerknica. Matej Kravos je v najmočnejši kategoriji prepričljivo osvojil naslov državnega prvaka v ciklokrosu. Tadej Pogačar prvak med elito.

Letos je Cerknica, oziroma Podskrajnik gostil državno prvenstvo v ciklokrosu. Organizatorji so v Podskrajniku izpeljali že tretji ciklokros, tokrat so podeljevali še prestižne majice. Proga je bila mešanica asfalta, makadama in trave. Najprej so na svoj račun prišli najmlajši, kategorija, v kateri rezultat ni pomemben. Potem pa že ostale, tekmovalne kategorije. Med dečki je zmagal Alessandro Da Pare, drugi je bil Marcel Skok, tretji pa Maj Flajs.

Pri deklicah je bila najboljša Nuša Moroz, druga je bila hana Kranjec Žagar, tretja pa Neja Kalan. Med mlajšimi mladinci je Jure Rus premagal Fabijana Kralja in Alessandra Chiandussija. Pri starejših mladincih je bil najboljši Michele Chiandussi. Jakob Klemenčič je bil drugi, tretji pa Blaž Avbelj. Med ženskami je Antonia Berto premagala Tjašo Sušnik in Sašo Žavbi Kunaver. Ob 13.30 pa je sledil še start najmočnejših treh kategorij. Člani in Masters 1 ter takoj za tema kategorijama še Masters 2. Izmed vidnejših profesionalnih kolesarjev se je na startu pojavil Tadej Pogačar, medtem ko Luka Mezgec letos ni branil lanskega naslova prvaka.

Že v drugem krogu se je v ospredje prebil Matej Kravos, ki je kmalu ostal sam in nadaljeval s samostojno vožnjo. Na koncu se je veselil zmage v absolutni konkurenci in seveda med Mastersi 1. Tadej Pogačar, ki je šele začel priprave na novo sezono je bil drugi, vendar pa je oblekel majico državnega prvaka med člani. Sicer pa je v tej kategoriji premagala Petra Zupančiča in Nika Čemažarja. V kategoriji Masters 1 se je Kravosu najbolj približal Matej Dakskobler, tretji je bil Matej Lovše. V kategoriji Masters pa je do naslova prvaka prišel Dušan Hajdinjak. Drugi je bil Matjaž Kovač, tretji pa Mitja Mori.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ