Matej Kravos prepričljivo najmočnejši v Šenčurju

Matej Kravos prepričljivo najmočnejši v Šenčurju
09.12.2018 AVTOR: DZ

Ciklokros sezona v Sloveniji se bliža koncu. Zdaj je za kolesarji tudi ciklokros v Šenčurju. Dobil ga je Matej Kravos.

Po državnem prvenstvu v ciklokrosu, ki so ga prejšnji vikend izpeljali v Podskrajniku pri Cerknici je bil zdaj na vrsti ciklokros v Šenčurju. Prav Šenčur je lani organiziral državno prvenstvo, na katere me v najmočnejši kategoriji zmago slavil Luka Mezgec. Tokrat ga ni bilo. Če je lani bila proga zasnežena, pa je tokrat bilo precej več trave, pa tudi mivke. Če se najprej ozremo v tisto najmočnejšo skupino.

Matej Kravos je po sedmih krogih s časom 48:43 slavil zasluženo zmago med Mastersi 1. Drugi Vladimir Kerkez je za njim zaostal za 1:38, tretji Matej Dakskobler pa za dobri dve minuti. Sicer pa je bil drugi najhijtrejši na dirki Nik Čemažar. Kolesar KK Kranj pa ima člansko licenco in je tako za Kravosom sicer zaostal za 49 sekund, a vendar zmagal v svoji kategoriji. Drugi je bil Jaka Primožič, tretji pa Mihael Štajnar. Pri Mastersih 2 je Mitja Mori premagal Matjaža Kovača in Lucjana Premrna.

Pri deklicah je Nuša Moroz ugnala Hano Kranjec Žagar in Zojo Kranjec. Anže Ravbar je bil najboljši med dečki. Marcel Skok je bil drugi, Jan Lešnik pa tretji. Med mlajšimi mladinci se je odlično odrezal Fabijan Kralj. Primorec je konkuriral starejšim mladincem. Kralj je v svoji kategoriji po 36 minutah in 21 sekundah dirkanja ugnal Aljaža Petka in Jureta Rusa. Zaostal pa je zgolj za najboljšim starejšim mladincem. To pa je bil Jan Ravbar pred Blažem Avbljem in Luko Dragarjem. Pri ženskah je Tjaša Sušnik premagala Sašo Žavbi Kunaver in Tajdo Mohorič.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ