Matej Mohorič najboljši na uvodu v ciklokros sezono

Matej Mohorič najboljši na uvodu v ciklokros sezono
22.11.2015 AVTOR: D. Z.
Škofja Loka. Prvo ciklokros dirko v novi sezoni sta med najboljšimi dobila Matej Mohorič in Tina Perše.

Škofja Loka je gostila uvodno dirko slovenskega pokala v ciklokrosu. Na startu se je pojavilo dobrih 60 kolesarjev in kolesark. Zaradi snega in posledično predvsem blata je bila proga še bolj zahtevna. In, kakšni so bili rezultati?

V tisti najmočnejši skupini od 19 do 40 let je zmago slavil Matej Mohorič. Kolesar Cannondale Garmina je devet krogov prevozil v 49 minutah in 47 sekundah. Drugega Tadeja Logarja (Sava Kranj) je premagal za 56 sekund, tretji Jernej Stibilj (Picibici) je zaostal še za dodatne tri sekunde. Četrti je bil Matija RImahazi, peti Miha Poljanec, šesti Klemen Udovič, sedmi Žiga Grošelj …

Zelo hitri so bili tudi moški nad 40 let. Zmagovalec Iztok Kuret je v 50 minutah in 44 sekundah za minuto in 39 sekund premagal Dušana Hajdinjaka. Tretji je bil Lucjan Premrn. Med deklicami do 15 let je zmagala Nuša Moroz pred Nejo Kalan in Špelo Curk.

Med dečki do 15 let je zmagal Gregor Durkov, drugi je bil Žan Križnar, tretji pa Jaka Dolinšek. Med mladinci do 19 let je bil najboljši Anže Skok. Drugi je bil Nik Čemažar, tretji pa Jaka Primožič. Med ženskami nad 15 let je prepričljivo zmagala Tina Perše. Druga je bil Vita Movrin.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ