Matej Mohorič takoj po premoru 11. v Franciji

Matej Mohorič takoj po premoru 11. v Franciji
02.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Matej Mohorič in Jan Tratnik sta se po tekmovalnem premoru vrnila v karavano. Na dirki za VN Plouaya je Mohorič zasedel 11. mesto. Nastopila še Grega Bole in Jan Polanc.

Jan Polanc, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Grega Bole so nastopili na enodnevni dirki v Franciji. Govorimo o dirki za VN Plouayja. Predvsem Grega Bole ima na to dirko lepe spomine. Leta 2011 jo je namreč dobil. Lani je bil najboljši Oliver Naesen. Za Mohorič in Tratnika pa je to bila prva dirka, potem ko sta si po odpeljani dirki po Poljski nekoliko oddahnila.

Za njima je namreč že zelo naporna sezona. Zdaj pa sta moči usmerila proti svetovnemu prvenstvu. Matej Mohorič bo do prvenstva odpeljal samo še dve dirki v Kanadi. Izkazal pa se je že na prvi po vrnitvi. 248 kilometrov dolga dirka je bila v zaključku zelo selektivna. Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot in Jack Haig so si privozili manjšo prednost, ki pa so jo uspeli zadržati vse do cilja.

Tam so se pomerili v dolgem sprintu. Vanmarcke pa je bil najmočnejši. Po dobrih šestih urah je premagal Tiesja Benoota in Jacka Haiga. Sledila je skupina peti kolesarjev: Valgren, Jansen, Van Avermaet in Cosnefroy. Potem pa Tim Wellens in že skupina, ki se je potegovala za deveto mesto. V tej skupini je bil tudi Matej Mohorič. Na koncu je z zaostankom 28 sekund dirko končal na 11. mestu. Jan Polanc je bil 39. Jan Tratnik in Grega Bole sta odstopila.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ