Matej Mohorič v pobegu dneva, Gavirija v sanjski formi

Matej Mohorič v pobegu dneva, Gavirija v sanjski formi
19.05.2017 AVTOR: D. Z.
Zadnji sprinterski dan na Giru. Fernando Gavirija je dobil 13. etapo, Matej Mohorič bežal.

Reggio Emilia je gostila start 13. etape, ki se je po 167 kilometrih končala v Tortoni. Govorimo o, sodeč po profilu, najlažji etapi na letošnji dirki.

Kolesarjem ni bilo treba prevoziti nobenega gorskega cilja, le dva leteča. To je bila še zadnja priložnost za sprinterje, potem bodo etape bolj razgibane. Prav zato ubežniki večjih možnosti za uspeh niso imeli. V rožnati majici se je vozil Tom Dumoulin, pred katerim je bil nov miren dan. Kmalu po startu pa so se v beg podali trije kolesarji: Matej Mohorič, Pavel Brutt in Vincenzo Albanese.

Nekaj kilometrov je z njimi prekolesaril tudi Johann Van Zyl, vendar je kasneje raje počakal glavnino. Po 67 kilometrih dirkanja, tik pred letečim ciljem, so imeli ubežniki dve minuti prednosti. Potem je glavnina pospešila in se jim približala na vsega pol minute, kasneje pa spet popustila. 40 kilometrov pred ciljem je tako razlika narasla na dve minuti in pol. V glavnini so veliko dela pri lovu opravili člani moštva Wilier Triestina, ki so poskušali v sprint pripeljati Jakuba Mareczka.

Na pomoč so priskočili še člani moštev Orica Scott, Lotto Soudal in Quick Step Floors. Matej Mohorič in preostala ubežnika so bili ujeti 22 kilometrov pred ciljem, kolesarje pa je dodatno oviral veter s strani. Tri kilometre pred ciljem so imele vse pod nadzorom sprinterske ekipe. Spet so se v ospredje kot celotna ekipa postavil člani Bore Hansgroheja. Na koncu pa se je spet najbolje znašel Fernando Gavirija, ki je tokrat prišel iz ozadja.

Kolumbijec je dobil še četrto etapo na letošnji dirki po Italiji. Z lepo prednostjo je premagal Sama Bennetta in Jasperja Stuyvena. »To je bil drugačen sprint. Zahteven. Skupaj z ekipo nam je uspelo. Imamo novo zmago, « je dejal Gavirija. Najboljši Slovenec je bil spet Luka Mezgec na 15. mestu. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Vodi Tom Dumoulin. Drugi je Nairo Quintana, tretji pa Bauke Mollema. Jan Polanc je po odstopu Gerainta Thomasa zdaj 17.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ