Matej Mohorič: Izključno kot pomočnik

Matej Mohorič: Izključno kot pomočnik
04.05.2017 AVTOR: D. Z.
"S svojo pripravljenostjo sem zelo zadovoljen," pred drugim nastopom na dirki po Italiji pravi Matej Mohorič.

Matej Mohorič se nam je oglasil s Sardinije. Tam se bo stota dirka po Italiji tudi začela. Za Mohoriča bo to drugi nastop na italijanski tritedenski preizkušnji.

»S pripravljenostjo sem zelo zadovoljen. Skozi prvi del sezone sem bil vedno boljši in komaj čakam, da se Giro začne, « nam je razkril Matej Mohorič. Za njim je že kar naporen prvi del sezone. Nastopil je na štirih etapnih dirkah, nazadnje tudi na dirki po Baskiji. Za njim je serija klasik v Ardenih in Milano-Sanremo: »Žal letos zaradi napornega koledarja dirk nisem imel časa za višinske priprave. Vseeno je moja forma dobra in sem zadovoljen s spomladanskim prvim delom sezone. «

Se pa dobro zaveda, kaj ga v naslednjih treh tednih čaka: »Tudi letos grem na Giro izključno kot pomočnik. V prvi vrsti bo moja naloga pomagati Sachi Modolu v sprintih. Večino naše ekipe sestavljajo kolesarji, ki se dobro peljejo v klanec, tako da bom jaz pomoč lahko nudil predvsem v etapah, ki ne bodo preveč razgibane. Upam, da bom svojo nalogo lahko čim bolje opravil in da bo sreča glede padcev in podobnih stvari na moji strani. «

Povsem mirni pri moštvu UAE Team Emirates pa pred dirko očitno niso. Nenazadnje v prvem delu sezone niso osvojili toliko točk, kot so sprva načrtovali: »Vzdušje je v ekipi precej napeto, veliko je pričakovanja rezultatov. Po dirki po Abu Dabiju nismo dosegli toliko UCI točk, kot smo pričakovali pred sezono. Upamo, da na Giru ta trend obrnemo. Sicer vsi z veseljem pričakujemo začetek dirke. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Ključne besede: UAE Team Emirates, sprint, Dirka po Italiji, Matej Mohorič, Giro 100, pomočnik, Sardinija, sprinter, rožnata majica, Sacha Modolo
Komentarji
nemelk 04.05.2017 09:47

Žal mi je, da je Slovenec.. 2x Svetovni prvak, sedaj bo pa počasi ugasnil v sivem povprečju nekih drugo razrednih ekip, kjer je bolj kot ne samo gregario. Njegovi vrstniki že par sezon mešajo štrene v zaključkih dirk, pa so bili slabši od njega (Ewan, Formolo....).. 

kovit 04.05.2017 10:25

Ja očitno se našim fantom stvari ne poklapajo, zgleda, da je težko biti pameten in vse narediti kot je treba. Ob tem se zdi Rogličeva zgodba še toliko bolj sanjska, skoraj neverjetna.

bécane 04.05.2017 11:33

Verjetno je jeba, ko moraš biti pomočnik (Mohorič, Mezgec, ...) tistim, za katere se že vnaprej ve, da niso v samem vrhu. Upajmo, da se razplete tako, da tudi kateri naš dobi proste roke v kakšni od etap.

 

Konkurenca pri prehodu med kategorijami je huda v večini športov in samo manjšini uspe prilesti do top pro nivoja in tudi tam nekaj doseči, verjetno skupek kar nekaj spremenljivk.

 

 

emx3 04.05.2017 12:37

Mah...
"Ker je Slovenec, škoda, ker je rojen za pomočnika ipd ipd ipd."
Kot bi bral Cankarja.

Jaz tega preprosto ne verjamem.
Se "nam" bo z Mohoričem zgodil drugi Brajkovič? Zelo verjetno, vse kaže tako. Je to zato, ker so drugi grdi in krivi, ker ne dajo priložnosti? Ne bi rekel. Da bi neka ekipa ne dala svojemu zelo dobremu kolesarju možnosti, da prinaša zmage, samo zato ker je Slovenec, čeprav bi očitno prinašal zmage? Prosim lepo... V poslovnem svetu se to ne dogaja. Očitno fant ni dovolj "podjeten", da bi dal jasno vedeti kdo je in kakšne ima cilje. In je morda pač "Slovenec" v smislu "ne izstopaj-delaj kar ti rečejo-ziher mesečna plača". Ne vem. Najbrž.
in potem tak človek enkrat res dobi priložnost, pa se zgodi kaj se zgodi. Če si vedno pomočnik, ne moreš potem kar naenkrat čez noč biti vodja.

Ja, škoda. Če Matej ne bo kmalu nekaj spremenil (ON, ne njegovi delodajalci), bo pač vedno odličen pomočnik.

Imamo k sreči kar nekaj kolesarjev, ki so že pokazali kako se dela. Samo ne s takimi, da mora biti ponmočnik, KER je Slovenec. Prosim. Če je v tej ekipi res tako, potem pa naj menja ekipo. Je ne bo dobil? Jah...

Ne jokat. Vseeno bomo z veseljem gledali. 

Tecumseh 04.05.2017 12:50
@kovit:

Ja očitno se našim fantom stvari ne poklapajo, zgleda, da je težko biti pameten in vse narediti kot je treba. Ob tem se zdi Rogličeva zgodba še toliko bolj sanjska, skoraj neverjetna.

Tudi njemu bi se / se bo zgodilo enako, če bo nekoč naredil napako in podpisal za kakšno večjo, močnejšo, bolj spektakularno ekipo. JAsno za več denarja, amapk za manj bleščečo funkcijo.  

crni2 04.05.2017 14:07

Vse kaže da ne razumete, zakaj se človek odloči za profija. Zato, da bo zmagoval? Potem naj raje ostane v vaški ligi in dirka z bralci tega foruma. Profi je poklic kot vsak drug, samo ne traja do 65. leta oz. 40 let delovne dobe. V tem času mora zaslužiti čim več denarja, saj veste, njihova izobrazba po poklicni/srednji šoli je postavljena v kot. Kdo jih bo vzel v službo? Selektorji ravno niso iskan kader, za trenerje pa je bolj uporaben univerziteten kader, kot pa "delavec z izkušnjami". Bi vi danes zaupali otroka trenerju s poklicno elektro šolo?

Tudi pomočniki zaslužijo vso našo pohvalo in občudovanje. Brez njih ne bi bilo zmagovalcev. V Rdeči laterni je večkrat lepo podan pogled na ta segment, tu sem da pomagam, zaslužim, ko pa svoje oddelam, mi pa Bog pomagaj, treba se bo privaditi na civilno življenje. Npr. Štangelj se je lahko po 220 km postavil na firungo in vlekel grupo 45+, tega ne zmore vsak pomočnik. Zato je bil tudi zelo cenjen in ima danes (upam da) dobro službo. Vsem našim fantom in dekletom želim čim več uspeha (in zaslužka), tudi če bodo celo kariero "samo" pomočniki. Kaj češ lepšega, za to kar rad počneš (bicikliranje) si še plačannasmeh

Vi forumaši se pa ne obnašat kot Spice Girls Fan Club (joj, moj SLOVENEC ne more zmagat, ker ...)

kovit 04.05.2017 14:48
@crni2:

Vse kaže da ne razumete, zakaj se človek odloči za profija. Zato, da bo zmagoval? 

Ja , če se že na začetku odločiš biti pomočnik, sigurno ne boš nikoli zmagovalec. In opravljat delo zmagovalca je sigurno bolj zanimiv šiht.
Pa tudi kapital se lima na zmagovalce ne pa na pomočnike. Precej možno je, da je Roglič na štengah slabše plačan od nekega pomočnika pri dobri ekipi. Samo ne vem kako sponzorji bolje plačanih ekip gledajo na to.

bécane 04.05.2017 17:00

Vsi vejo, da je pro karavana služba. Point je samo v tem, da nekdo, ki je npr. najboljši na faksu v neki generaciji, se ne bo prijavljal na delovno mesto kurirja.

 

Seveda je lahko vzrokov za nepreboj med najboljšimi malo morje, od povečane konkurence, nisi fan govedine, morda moraš imeti tudi osebne sponzorje in prinesti nekaj cvenka v ekipo tudi sam, dozorevanje med pro elito tudi rabi čas, etc.

 

Nekaj pa drži, če razturaš rezultatsko, te bodo ekipe že povohale, kajti za dobrim konjem se vedno praši.

 

Mateju pa želim dirko brez padcev in da bo tečen kot polž v solati i.e. kot je bil Fromi v času Wigginsa, naj da vedeti iz kakšnega testa je narejen!

biemsi 04.05.2017 23:24

Biti pomočnik vsekakor ni sramotno... J
Je pa tudi res da sem sam in mislim da velika večina od nas od Mateja po njegovih dveh osvojenih naslovis pričakovali več kot je do sedaj pokazal. Poniknil je v povprečje. Zakaj in na vsa podobna vprašanja pa zna odgovoriti le sam...

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ