Matej Mohorič: Manjka pika na i

Matej Mohorič: Manjka pika na i
21.05.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se je v 13 etapi izkazal z dolgim pobegom. Tam pa je opravljal vlogo pomočnika. Spet se je izkazal ... zmotili smo ga pred startom.

"Pripeljati v zadnji kilometer "
»Zaenkrat je počutje v redu, čeprav nas v zadnjem tednu najtežje etape šele čakajo. Vendar jih z veseljem pričakujem. Tudi še dve priložnosti za sprint imamo. Mislim, da imamo še kakšno priložnost za zmago, « je dejal Matej Mohorič, ki na dirki po Italiji nastopa prvič. V teh dneh se je izkazal kot pomemben del sprinterskega vlaka Lampreja Meride.

Glavni sprinter je Sacha Modolo, ki pa letos še ni uspel dobiti etape: »V ekipi sem zadolžen, da Sacho in Roberta (Ferrarija) pripeljem v zadnji kilometer. Zaenkrat nam je to še kar v redu uspevalo, čeprav je manjkala pika na i. Ampak, dve tretji in četrto mesto ni ravno za vreči proč. « Mateja Mohoriča na dirki prepoznamo po posebnem povoju na levem komolcu. Tega si je poškodoval na začetku sezone in poškodba še ni povsem sanirana.

Komolec še vedno povit
»Komolca ne morem še čisto iztegniti. Tudi igle so nekoliko zlezle ven izpod kože, zato imam zaščito za komolec, da se ne podrgnem. Na Giru pa se je zenkrat cela ekipa izognila vsem padcem. « Sicer pa je predvsem zaradi poškodbe izpustil ogromno treninga in vsekakor se je hitro vrnil v karavano: »Moja pripravljenost ni še na ravni, ki jo lahko dosežem, tako da z veseljem pričakujem drugi del sezone. «

Še prej pa bo moral preživeti še kako zahtevne etape: »Zaenkrat je moja naloga, da poskušam privarčevati nekaj moči za zadnji teden. Potem pa bomo videli, kaj bo v tistih etapah, ki so bolj pisane na kožo sprinterjem. « Obenem pa je v teh dneh že spoznal, kako velika je dirka po Italiji: »Je večja dirka, kot sem jo bil do zdaj vajen. Veliko je ljudi, predvsem na Nizozemskem jih je bilo ogromno. Z leti napredujem in upam, da se bo tako nadaljevalo. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ