Matej Mohorič: Najprej za Pozzoviva ... potem zase

Matej Mohorič: Najprej za Pozzoviva ... potem zase
20.05.2018 AVTOR: D. Z.
Tik pred etapo do Zoncolana si je čas za krajši pogovor vzel tudi Matej Mohorič, ki je s potekom letošnjega Gira lahko nadvse zadovoljen.

Matej Mohorič je dobil 10. etapo na letošnji dirki po Italiji in je tako že izpolnil cilj, ki si ga je zastavil pred odhodom na Giro.

“Vzdušje v ekipi je enkratno. Etapna zmaga je bil eden izmed glavnih ciljev ekipe, poleg skupne razvrstive z Domenicom. Tudi Domenico se zaenkrat počuti odlično. Upamo, da bo ohranil odlično izhodišče v skupnem seštevku. Z veseljem pričakujemo naslednji teden, ko bo na sporedu še nekaj težjih etap, ” je dejal Mohorič.

Znova je priznal, da je bil torek, torej dan, ko je dobil etapo zares nekaj posebnega: “Res sem vesel, da mi je ekipa dala priložnost, in da sem jo maksimalno izkoristil. Etapa je bila težka, dolga. Bilo je tudi slabo vreme, tako da je res nekaj posebnega. Pomeni mi več kot lanska zmaga na Vuelti. ” Zdaj so pred kolesarji najtežje, odločilne etape. Na Zoncolanu je kapetan pri Bahrainu Meridi Domenico Pozzovivo pokazal, da spada med najboljše. Zato se mu tudi podreja celotna ekipa:

“Glede na to, da je Domenico tako dober v skupnem seštevku, nam v ekipi vseeno dajejo ogromno priložnosti. Zato smo vsi veseli in zadovoljni, tako da z veseljem pomagamo Domenicu, ko je to potrebno. Dan za dnem bom poskusil čim bolje opraviti delo, mislim da so naslednji teden na sporedu še tri zelo težke etape in favoriti še niso pokazali vseh kart. ” Veliko pa bo seveda odvisno od torkovega kronometra. Potem se bo morda pojavila še kakšna priložnost za dokazovanje:

“Naslednji teden v sredo je še ena taka mešana etapa. Bomo videli, kako se bo razpletlo v teh dveh dneh, kako bo Domenico opravil s kronometrom v torek. Ampak, mi gremo iz dneva v dan in glede na to prilagajamo svojo taktiko. Sicer pa sem sam etapo že dobil in sem tako cilj dosegel. Skupna razvrstitev je vseeno bolj pomembna in verjamem, da lahko Domenico poseže zelo visoko. ” Lepo pa je priti tudi v domače kraje in po etapi do Zoncolana se je na družabnih omrežjih že zahvalil vsem navijačem. Zdaj je pred njim še sedem etap: “Zaenkrat utrujenost še ni prehuda. Je pa res, da nas čakajo še težke etape. Ampak, počutim se v redu in upam, da bomo do konca Gira še kaj pokazali.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ