Matej Mohorič: Upa, da bo v ekipi za Giro

Matej Mohorič: Upa, da bo v ekipi za Giro
15.04.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič se je letos sicer grdo poškodoval, a se mu je uspelo vrniti že na dirki po Kataloniji. Zdaj ga čaka Amstel Gold Race in morda celo italijanski Giro.

Na dirki po Kataloniji že bežal
Matej Mohorič se je po grdi poškodbi komolca na dirke vsekakor vrnil zelo hitro. Nastopil je namreč že na dirki po Kataloniji. Sicer še daleč od prave, želene forme, a v zadnji etapi je že sodeloval v pobegu dneva. A na koncu mu je zmanjkalo moči, medtem ko je Primož Roglič zasedel drugo mesto.

»Pobeg v zadnji etapi je bil bolj kot ne spontan. Želel sem si dobrega treninga, pa tudi, da bi dirko zaključil. Ko sem ujel pravo kombinacijo za pobeg dneva, sem poskusil iz tega potegniti kar največ. Takrat sem vedel, da sem med slabše pripravljenimi kolesarji v begu, zato sem naredil, kar sem lahko, da sem dostojno zastopal barve svoje ekipe, « nam je najprej pojasnil Matej Mohorič.

Dirka, ki mu je dala veliko
A prav prihod v Barcelono, kjer se je končala zahtevna etapna dirka, polna zvezdniških imen, je bil za Mohoriča nekakšna zmaga. Poškodba je bila namreč tako huda, da je moral izpustiti kar precej treninga. Zato bi se prav lahko zgodilo, da ga še zdaj ne bi mogli spremljati na dirkah. Tako pa se je vse izšlo še bolje, kot bi morda marsikdo pričakoval:

»Dirka po Kataloniji je bila komajda šest tednov po poškodbi, kar je res hiter povratek. Moja pripravljenost je bila zaradi poškodbe precej slaba, a sem dirko preživel. Ko sem se po dirki spočil, sem bil na povsem drugi ravni, kjer zdaj gradim za nadaljevanje sezone. Vse sile sem po poškodbi usmeril v čim prejšnji povratek na nivo, kjer sem bil pred poškodbo. Mislim, da sem ga po dobrih dveh mesecih končno spet dosegel. Dokončno se bom o tem prepričal na naslednjih dirkah, « je še dejal Mohorič.

V nedeljo še tretjič na Nizozemskem
Z dirkanjem bo nadaljeval že v nedeljo. Nastopil bo namreč na dirki Amstel Gold Race. Na tej dirki se je enkrat že dokazal z dolgim pobegom. Pri mladincih pa si je prav na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo čez znameniti Cauberg – tudi na letošnji dirki je to zadnji vzpon pred ciljem – privozil naslov svetovnega prvaka. Na tej dirki je med elito nastopil že dvakrat.

»Dirke se veselim, saj me zanima, kako bo šlo. Volje in motivacije mi ne manjka. Teden za tem sledi še dirka po Romandiji. Sem v širšem izboru za nastop na Giru, a mi zaenkrat iz ekipe še niso potrdili, če bom odšel na start. « Mohorič je še potrdil, da zares upa, da ga bodo uvrstili v ekipo za Giro, ki se bo letos nenazadnje povsem približal tudi Sloveniji.

"Vem, da lahko pripravljenost še dvignem "
A najprej se bo moral Mohorič dokazati na dirkah do samega Gira: »Verjamem, da je moja pripravljenost že zdaj na precej visokem nivoju in upam, da bodo moji nastopi v prihodnjih dneh to potrdili. Potem je vse odvisno od mojega programa dirk. Vem, da lahko svojo pripravljenost dvignem na še višjo raven. «

Zaenkrat se zdi, da b na dirki po Italiji nastopilo kar lepo število Slovencev. Luka Mezgec tja odhaja kot pomočnik Calebu Ewanu, Kristijan Koren kot pomočnik Rigobertu Uranu. Potem imata nastop na Giru skorajda že zagotovoljen Grega Bole in Primož Roglič. Rezervi pa sta očitno prav Lamprejeva kolesarja Mohorič in Jan Polanc.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ