Matej Mohorič: "Vsake priložnosti je škoda, spet bomo poskusili"

Matej Mohorič: "Vsake priložnosti je škoda, spet bomo poskusili"
10.05.2016 AVTOR: D. Z.
Po desetem mestu in dolgem trasnferju se tudi Matej Mohorič pripravlja na nadaljevanje dirke po Italiji.

»Na Nizozemskem je bilo vzdušje res nekaj posebnega. Na ceste so nas prišle spodbujati množice ljudi, vsepovsod, « se je najprej proti nizozemski izkušnji ozrl Matej Mohorič. Potem pa že k njegovim prvotnim nalogam v ekipi: »V sprinterskih etapah je moja naloga pripeljati Ferarrija in Modola v zadnji kilometer v dobrem položaju. « Ob vsem tem pa se mu je v tretji etapi ponudila tudi priložnost za dokazovanje.

Na koncu je kolesar Lampreja Meride to priložnost izkoristil in zasedel deseto mesto. »Včeraj je bil sprint zelo hiter in zato manj organiziran. Sacha sem izgubil na 800 metrov, a vseeno nisem odnehal, za primer da bi mu pred zadnjim krožiščem lahko še enkrat pomagal priti naprej po vetru. Sacha je potem na žalost ostal zaprt. Vsake priložnosti je škoda, naslednjič bomo poskusili znova. « Zdaj je za Mohoričem in ostalimi kolesarji tudi že transfer z Nizozemske v Italijo.

»Transfer je potekal brez posebnosti. Zjutraj smo z letalom odleteli iz Amsterdama in ob enih že prišli v hotel tukaj na jugu Italije. Popoldne smo opravili krajši trening in masažo. Jutri nas čaka že malo bolj razgibana etapa. « Bolj razgibana, morda celo taka, da bi lahko na svojo priložnost upali ubežniki, morda mojstri za enodnevne klasike. A Mohorič se zaveda, kaj ga čaka: »Tudi v naslednjih etapah se bom povsem podredil ekipi. Morda kasneje pride tudi priložnost za pobeg. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ