Mauro Santambrogio padel na dopinški kontroli!

Mauro Santambrogio padel na dopinški kontroli!
03.06.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Italiji je padel še drugi kolesar moštva Vini Fantini. To je Mauro Santambrogio, ki se je vseskozi boril z najboljšimi v skupnem seštevku.

Našli sledi eritropetina
V vzorcu, ki so ga Mauro Santambrogiu odvzeli 4. Maja, torej po prevoženi prvi etapi na dirki po Italiji, naj bi preiskovalci našli sledi eritropetina. »Konec je. Vsega je konec. Konec je našega projekta, « naj bi v solzah priznal menedžer italijanskega moštva Vini Fantini Selle Italia Luca Scinto.

»Kaj želite, da vam povem. Obupan sem. Maura sem branil tako, kot še nobenega kolesarja do zdaj, saj so že vse od Neaplja naprej o njem krožile grde govorice. Sam tem govoricam nisem verjel. Večkrat sva se pogovorila na štiri oči, « je še dodal Scinto in razkril delček tega pogovora: »To so samo govorice nevoščljivih kolesarjev. Lahko si miren. Vendar pa mi ne postavljal takih vprašanj, saj me s tem žališ. Tako mi je odgovoril. «

Je to konec za Vini Fantini?
Scinto je tako doživel še drugi hud udarec, saj je na dopinški kontroli padel tudi Danilo Di Luca. »Z Angelom Citrarcco se zavedava, da je bil to smrtonosni udarec. Obupan sem, saj sem se izpostavil in z vsemi močmi branil kolesarja. Govoricam pa nisem hotel verjeti, « je še dodal Scinto, ki je sebe označil za »bedaka «, ker je Santambrogiu verjel in zaupal.

»Seveda sem se pogovoril z njim. Najraje bi ga pretepel, saj je ubil naše sanje. Kaj mislite, da mi je dejal? Razočaral sem vse. Nimam opravičila. Žal mi je. Žal mi je, mi je rekel. Razumete? In mi smo ostali na tleh. Za nas je vsega konec, « je še zaključil zares razočarani Scinto. Sicer pa je Santambrogio dobil 14. etapo dirke po Italiji. Preizkušnjo je po krizi v eni izmed etap v tretjem tednu končal na devetem mestu.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ