Maxisport s prenovljeno trgovino v novo desetletje

Maxisport s prenovljeno trgovino v novo desetletje
05.02.2020 AVTOR: Foto: Tit Košir

Začetki specializirane kolesarske trgovine Maxisport sežejo v daljne leto 1989. S trgovino so, v BTC-ju prisotni že 13 let, sprva pod Emporiumom, v poslovni stavbi Diamant pa od leta 2008.

Odkar je trgovina na trenutni lokaciji, se je vsako leto v trgovini kaj spremenilo, korenito prenovo pa je bila trgovina deležna decembra 2019.

Anže Čerin vodja trgovine v BTC-ju je tako najbolj primerna oseba, s katerim sem se pogovarjal o prenovi ter novostih, ki so jih pripravili za novo desetletje.

Kdaj si začel delati v trgovini?
V trgovin sem začel delati, kot študent 16 let nazaj, zaposlen z delovno dobo pa bo zdaj počasi 11 let. V novo desetletje, pa zdaj stopam, kot vodja prenovljene trgovine Maxisport.

V družinskem podjetju je pogosto bolj domače vzdušje in odločitev staršev, da predajo vodenje podjetja mlajši generaciji, včasih ne gre, lahko od rok.
Verjetno je za vse potreben čas. Morebiti sem prav v zadnjih dveh letih dozorel, ko imam ravno toliko staro hčerko in sem znal tudi poslovno zrelost zdaj na pravi način predstaviti, da je treba trgovino prenoviti. O tem sem govoril tudi že pet let nazaj, pa morebiti res nisem takrat kazal takšne zavzetosti in interesa, kot ga zdaj.

Zadnja leta sem predvsem od Špele pogosto slišal, da bi se preselili nazaj na lokacijo servisa tudi s trgovino. Bi se to res zgodilo, če ne bi prišlo do prenove trgovine?
Predvsem zadnjih nekaj let smo razmišljali ali se preseliti ali tukaj prenoviti trgovino. Po ovrednotenju stroškov selitve in prenove lokacije na servisu je bilo jasno, da bi bila selitev nazaj bistveno bolj zahtevna, kot je bila potem prenova trgovine.

Kako je potem stekla odločitev za prenovo?
Odločite, je prišla precej spontano. Ponovno sem rekel, da je treba pozimi trgovino prenoviti, Primož in Špela sta se strinjala, dobili smo se z Nino, ki je pripravila zasnovo trgovine tudi, ko smo odprli trgovino v poslovni stavbi Diamant. Za prenovo je ravno tako ustrezno pripravila predlog, ki smo ga potrdili julija, zaradi letnih dopustov pa se je potem sama prenova začela v mesecu novembru. Dobra dva meseca smo delali vsi vse vikende, da smo vse uredili na rok, ki smo si ga zastavili.

Katere so glavne spremembe, ki jih je prinesla prenova?
Obiskovalca trgovine zdaj pred vstopom v trgovino pozdravi velika izložba, ko se vstopi v trgovino je v osrednjem prostoru vitrina, ki se bo najbolj pogosto spreminjala, in kjer bodo razstavljene novosti. Na celotni levi strani je urejen del s čeladami Rudy Project. Na levi strani, je razstavna stena čevljev Sidi, nasproti na drugi strani pa so dobila ustrezno mesto kolesarska očala. Iz osrednjega prostora se je umaknil pult in tako smo tudi vizualno pridobili prostor. Vstop v trgovino je bolj odprt, s tem pa bolj prijeten za obiskovalce, ki jim ob dolgih nakupih postrežemo s kavo ali hladnim napitkom.

Koliko vas je zaposlenih? Vas je dovolj, glede na prenovljeno večjo trgovino?
Trenutno vseh nas je osem skupaj s servisom, na tej lokaciji smo štirje Damjan, Grega, Jure in jaz. Dovolj nas ni nikoli.

Gledajo sodelavci zdaj kaj drugače nate, kod vodjo trgovine?
S tem se ne obremenjujem preveč, ko smo tukaj, se razumem dobro, kar je tudi najbolj pomembno, da vse skupaj poteka nemoteno in predvsem, da so stranke zadovoljne.

Kako so sprejele stranke prenovljeno trgovino? Je treba imeti, do starejših strank drugačen pristop? Želijo raje svetovanje Primoža?
Do danes še nisem slišal stranke, da ji trgovina ne bi bila všeč. Stranke so zelo različne in tisti, ki bi primarno radi videli ali govorili s Primožem, se zdaj oglasijo, že kar pri njem na lokaciji servisa, kjer opravlja nastavitve. Na tej lokaciji je bolj poredko. V precej kratkem času smo opazili, da so tudi stranke bolj zadovoljne, da je na lokaciji servisa tudi še druga dopolnilna storitev.

To je nekaj, kar opažam tudi sam. S prenovo je dovolj prostora, da se izpostavijo novosti. Se v prihodnje planira tudi tako korenita prenova servisa?
Na servisu se bo Nejc lotil prenove servisa, kot ima on željo, da bi moral sodoben servis biti videti. Najmanj kar je manka kotiček za krajši klepet s samopostrežno kavo, saj na tistem koncu ni niti, kakšnega kolesarskega lokala.

Kakšni pa so bili odzivi partnerjev vaših blagovnih znamk?
Bili so pozitivno presenečeni. Predvsem pa je bilo lepo slišati, da smo ena najlepših trgovin, kar so jih videli po svetu.

Ne morem mimo novosti, ki sem jo zasledil na vaši spletni strani. Mislim na zavod Maxisport.
To je bilo v načrtu že vsaj pet let, kar smo končno izvedli. Za prvo leto smo pripravili paket ugodnosti za kolesarje, skupne tedenske vožnje, ki se bodo začele v kratkem. Glede zavoda imamo petletni načrt. Če bomo prvo leto uspešno zaključili, bo vsako naslednje leto lažje hkrati pa več obveznosti. Smo zavod za športne dejavnosti in želimo razmišljati širše. Točk, ki jih je treba odkljukati že prvo leto, je veliko.

Je med temi točkami tudi kolesarski kamp na morju?
Tudi kolesarski kamp je ena od točk in nekaj podobnega izvaja tudi že Matej Lovše, ki je naš promotor skupaj z Mitjo Klavoro in morebiti pride do izvedbe že letos. Glede na strukturo dela pa moramo tudi sami vedeti pravočasno ustrezen datum, da lahko vse skupaj uspešno izpeljemo.

Kdo lahko postane član zavoda?
Član zavoda lahko postane vsak, ki poravna članarino. Enoletno članstvo v športnem zavodu Maxisport Čerin, poleg družabnih dogodkov in izdelkov v začetnem paketu, omogoča svojim članom tudi ugodne nakupne priložnosti izdelkov iz naše ponudbe skozi celo leto. Dejansko se vsakemu, ki se odloči za nakup kolesa, splača postati član zavoda.

Je v zadnjem času pogosta video vsebina in Maxisport kanal na youtube kanalu, tudi del prenove?
Vse je povezano s časom, res smo objavili v kratkem času, kar nekaj video vsebin. Za naprej sem si zastavil, da bi posneli en video mesečno, kot rečeno pa je vse povezano s časom. Poleg tega, da je poleg smisla imeti pravo opremo, pripraviti si pa je seveda treba tudi ustrezno vsebino. Za začetek potrebujemo pa ustrezno snemalno točko. Na začetku sem imel srečo, da mi je veliko pomagal z nasveti prijatelj Črt, ki trenutno živi v Miamiju, in Nino, ki je že posnel nekaj vsebine za nas. Seveda tudi Ajda, ki ima izredno dober občutek in bi se ji tudi rad zahvalil, saj mi je v pomoč tudi kdaj, ko tega ne ve.

Če povzamem najin pogovor, je dolgoročna slika, da se Maxisport trgovina, Maxisport servis ter Maxisport zavod poveže v celoto, ki bo temeljila na strokovnosti in ugodnosti za člane zavoda.

Tako je in vse to kar si navedel je znotraj petletnega načrta. Obeta se še veliko novosti, ki so z ustanovitvijo zavoda zdaj mogoče ... Gremo korak za korakom. Upam, da presenetimo ;)Tudi kolesa so se "razveselila" novih stojal.Po prenovi je bolj prostoren tudi kotiček z Assos kolekcijo.


Trgovina bo še bolje založena s hudomušnimi barvami pri ALE kolekciji in elegantni DOT OUT konfekciji.


Osrednji prostor trgovine krasi "aktualna" vitrina, ki bo nagovarjala obiskovalce, kaj je trenutno aktualno.Končno so dočakala svoje kotiček tudi kolesarska in druga očala znamke Rudy Project.

Značke: Trgovina
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ