Miguel Angel Lopez: Kakšnega svetovnega prvaka imamo?

Miguel Angel Lopez: Kakšnega svetovnega prvaka imamo?
14.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Po etapi je bil Miguel Angel Lopez med tistimi, ki so najbolj kritizirali potezo Movistarja. Zelo jasno je povedal svoje mnenje.

"Mislim, da je bila Movistarjeva poteza zelo slaba. Pokazali so, kako malo spoštovanja gojijo do majice vodilnega. To se ni zgodilo prvič. Oni so vedno tisti, ki izkoristijo take stvari. Vedno se potem pretvarjajo, da niso vedeli. Vedno je tako," je še dolgo po podelitvi Lopez razlagal medijem in nadaljeval:

"Vedno isti, neumni ljudje, ki to počnejo. Morda bodo pa kdaj dobili dirko s poštenim napadom. Poteze, ki jih vleče ekipa svetovnega prvaka so res neumne. Le kakšnega svetovnega prvaka imamo?" Lopez se je kasneje prek twitterja sicer opravičil, a predtem je vse že povedal.

Svetovni prvak Alejandro Valverde z mediji ni želel govoriti. Raje se je takoj po cilju obrnil in odšel v dober kilometer oddaljen avtobus Movistarja. Brez izjave. Je pa Nairo Quintana pojasnil: "Načrtovali smo napad na tistem mestu. Potem pa smo se tudi sami odločili, da prenehamo z napadom. Ampak, športni direktorji imajo zadnjo besedo."

Podobno je poveal tudi Marc Soler: "Športni direktorji so nam dejali naj nadaljujemo. Njih morate vprašati." Seveda je svoje stališče zagovarjal športni direktor Jose Luis Arrieta:

"Poznali smo spust. Vedeli smo, da je most, potem pa odprt teren. Načrtovali smo napad. Če bi bili pozorni, bi videli, da smo bili že v prejšnji vasi v ospredju. To je vse. Z Valverdejem smo že bili v podobnih situacijah na Touru in Vuelti, pa nas nihče ni počakal ali vprašal, zakaj ga niso počakali. Takih situacij ne maram. Tudi mi smo že izgubili dirke zaradi padcev. Potem, ko so komisarji sporočili, da bodo z nudenjem zavetrja za avtomobili pomagali zaostalim kolesarjem ujeti priključek, smo sami prenehali z napadom."

Mnogi kolesarji se s temi besedami niso strinjali. Že med etapo so to nekateri, kot je Omar Fraile tudi pokazali. Na twitterju pa so se mnogi oglasili. "Kako umazana taktika," je zapisal Luka Mezgec. Joaquin Rodriguez pa je vse skupaj označil za sramotno dejanje. Kaj pa športni direktor Jumbo Visme Addy Engels?

"Sam tega ne bi storil. Dirka ni bila v polnem teku. Prišlo je do množičnega padca. Resda je pihal veter, vendar pa je veliko kolesarjev padlo. Sam tega ne bi storil." Obenem je potrdil, da vse skupaj ni najboljše pred jutrišnjo etapo, saj je odstopil Tony Martin. Roglič in mnogi drugi pa so ravno tako padli: "Ampak, še vedno vodimo. Lahko bi bilo tudi slabše."

Zvečer je prišlo tudi uradno sporočilo iz Movistarja. Med drugim so zapisali: "Želimo se opravičiti za današnje početje. Naš napad je bil posledica dogovora pred startom. Vedeli smo, da lahko tam piha veter. Nikakor pa ni bil naš namen izkoristiti nesrečo tekmecev. Upamo, da bodo dogodki, kot je ta pomagali pri sklenitvi enotnih kriterijev tako za ekipe kot komisarje, kako ravnati v podobnih situacijah. V dobro vseh."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ