Mihael Štajnar: Ne dobiš vsak dan priložnosti dirkati proti Tadeju

Mihael Štajnar: Ne dobiš vsak dan priložnosti dirkati proti Tadeju
26.12.2022 AVTOR: DZ

"Blata res ni bilo. Proga je bila pa res prav lepo speljana tu v okolici. Res hitra, tudi blato se ni lepilo. Resnično super dan." To pravi državni prvak v ciklokrosu Mihael Štajnar.

Mihael Štajnar je na državnem prvenstvu v ciklokrosu - tega so letos izpeljali v Stožicah - prišel do velike zmage. Tudi zato, ker je ugnal Tadeja Pogačarja. Ta se je, tako kot lani, odzval na povabilo, saj dirko organizira “njegov” klub Pogi Team.

"Res je izjemen občutek, ker Tadej Pogačar je vendarle Tadej. Ne dobiš vsak dan priložnost dirkati proti njemu. Da sem ga pa še uspel premagati, to sem pa zelo vesel," je priznal Štajnar. Gre za nekdanjega gorskega kolesarja, ki se zdaj posveča predvsem cestnemu. Letos je bil tudi že član slovenske reprezentance mlajših članov na SP v Avstraliji.

"Vedel sem, da bi lahko bil na tehničnih delih boljši od njega. Upal sem, da bo še več blata, ker bi imel morda še več možnosti."

Zdaj se kot član moštva MebloJogi pripravlja na sezono 2023. Ta zmaga bo vsekakor lepa vzpodbuda, saj je bil zares prepričljiv: "Vedel sem, da bi lahko bil na tehničnih delih boljši od njega. Upal sem, da bo še več blata, ker bi imel morda še več možnosti. Ampak, tudi ta proga je bila dovolj tehnična, da sem lahko to tudi izkoristil."

Štajnar je novinarjem še pokazal zlato medaljo in priznal, da je vsekakro nekaj posebnega postati državni prvak: "Vsaka majica, ki jo osvojiš je nekaj posebnega in upam, da bom letos še kakšno." Seveda na cestnem kolesu: "V prvi vrsti je zdaj cestno kolesarstvo, ostalo je bolj za trening. Če pa je priložnost, potem pa z veseljem še vse ostalo."
Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ