Mikel Landa: Pri Astani so me ustavili, saj so mislili, da lahko dobijo Giro

Mikel Landa: Pri Astani so me ustavili, saj so mislili, da lahko dobijo Giro
31.05.2015 AVTOR: D. Z.
V 20. etapi na dirki po Italiji so spet blesteli kolesarji Astane. Fabio Aru je zmagal, a ključno vlogo pri vsem skupaj je odigral Mikel Landa.

Mikel Landa je bil tisti, ki je napadel na makadamskem odseku vzpona na Finestre in je posledično poskrbel za visok ritem, tako da je kmalu zatem v ozadju popustil tudi vodilni v skupnem seštevku Alberto Contador. »Morda bi morali napasti prej, vendar pa Alberto sploh ni izgledal tako slabo, saj je odgovoril na napad Kruijswijka in Hesjedala. To nas je vse nekoliko prestrašilo. To pa je njegova moč. Vedel je, kako nadzirati stvari in to mu je uspelo, « je po etapi priznal Landa.

Španec je bil na dobri poti, da bi v Sestrieru slavil že tretjo etapno zmago na letošnjem Giru. Sledil mu je le Ilnur Zakarin. Potem pa ju je ujela skupina z najboljšimi, ki so se uspeli otresti Alberta Contadorja. V tej skupini je bil tudi Fabio Aru, Landin kapetan in drugi v skupnem seštevku. Landa je takoj pričel narekovati ritem in poskrbel, da je Contador na koncu zaostal za dobri dve minuti. Aru je kasneje dobil etapo in se utrdil na drugem mestu v skupnem seštevku.

»Raje bi dobil etapo, vendar pa so me iz spremljevalnega avtomobila ekipe ustavili, saj so menili, da lahko dobijo Giro. Ukaze sem moral ubogati, « je še priznal Landa, ki bo dirko končal na tretjem mestu, pa čeprav je veliko etap prevozil v vlogi pomočnika Fabiu Aruju. Landa je zdaj še razkril, da se po Giru namerava posvetiti pripravam na špansko Vuelto. Če je bil Landa na koncu vsaj nekoliko razočaran, pa je bil Aru presrečen. Zahvalil se je vsem klubskim kolegom in pohvalil tudi Lando.

»Mikel je potegnil neverjetno potezo. Naredil je razliko in spet dokazal, da je neverjetno nadarjen. Ko je Contador popustil, sem bil s Hesjedalom in Uranom. Sledil sem jima vse dokler nisem slišal, da se je naredila večja razlika. Potem sem pričel narekovati ritem. Pridružili smo se ubežnikoma in Landa je opravil izjemno delo, « je priznal Aru. Obenem je dodal, da so do potankosti izpolnili zadano nalogo, o Landi pa:

»Z Mikelom se odlično razumeva. Nikoli ne bom pozabil, kako me je na Mortirolu šest ali sedem kilometrov čakal, pa čeprav nisem imel dovolj močnih nog, da bi mu lahko sledil. Potem pa je še sledil Contadorju in dobil etapo. Ni dirkal zase, ampak zame in za to se mu zahvaljujem. Vsi pa ste videli, kaj je naredil danes. Spet je dokazal, da je velik šampion. « Astana pa je na letošnji dirki pokazala, da je bila najboljša ekipa, saj je Aru na vzponih vseskozi imel ogromno število kolesarjev ob sebi. Večkrat se je zgodilo, da je bil Contador že osameljen, ko je bilo okrog njega tudi pet Astaninih kolesarjev.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ