Mladi zvezdnik prejel bolečo lekcijo

Mladi zvezdnik prejel bolečo lekcijo
27.05.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Remco Evenepoel. Po včerajšnjem padcu na dirki po Italiji se je vendarle odločil, da predčasno zaključi zanj prvo tritedensko dirko.

Remco Evenepoel kar osem mesecev ni dirkal. Po hudem padcu na klasični dirki po Lombardiji se je vrnil šele na dirki po Italiji. Sicer je na Giro prišel očitno odlično pripravljen, saj se je v prvih etapah boril za sam vrh, a v zadnjih dneh je vseeno plačal davek. Morda davek pomanjkanja dirk, izkušenj …

Predvsem pa smo videli, da na spustih in na tehnično zahtevnejših odsekih še vedno ni tako zelo prepričljiv. Dokončno je popustil v sicer skrajšani kraljevski etapi v ponedeljek, ko je izgubil skoraj 25 minut. Včerajp pa je grdo padel na spustu s prelaza San Valentino. Sicer je ob pomoči kolegov iz moštva Deceuninck Quick Step prišel do cilja, a kasneje je sporočil, da z dirko ne bo nadaljeval.

"Seveda je žalostno tako hitro zapustiti dirko, še posebej, ker gre za moj prvi Grand Tour. Ampak, to je bila lepa izkušnja in upam, da se bom lahko vrnil. Zdaj pa želim vse najboljše vsem kolegom iz Deceuninck Quick Stepa," je dejal Remco Evenepoel. Pri 21 letih je v Belgiji že pravi zvezdnik in veliki kolesarski up. Tam seveda upajo, da imajo v Remcu končno pravega kolesarja za največje etapne dirke.

Remco pa je vsekakor upal na boljši izplen. Na cilj včerajšnje etape je prišel z otečenim komolcem in številnimi odrgninami, saj je spet poletel prek zaščitne ograje. "Glede na poškodbe se je zdravstveno osebje odločilo, da je za Remca najboljše, če odstopi in si čimprej opomore, da bo lahko začel s pripravami na naslednje cilje," so sporočili iz moštva Deceuninck Quick Step.

"Na koncu je prišlo do padca, do katerega ne bi smelo priti. Niti ne vem, kaj se je pred mano zares zgodilo. Pripeljal sem skozi ovinek in na tleh zagledal nekaj fantov. Po desni nisem mogel mimo, saj je bil ob meni še en kolesar, tako da se padcu nisem mogel izogniti. Nič ni zlomljeno. Imam pa veliko prask. Nadaljevati z dirko v takih bolečinah nima smisla. Zato se bom vrnil v Belgijo, opravil CT slikanje, potem pa bomo videli," je še zaključil Evenepoel.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ