Mohorič tik pred zmago, sprint Bennettu

Mohorič tik pred zmago, sprint Bennettu
18.05.2018 AVTOR: D. Z.
Matej Mohorič je bil s pobegom v zadnjih kilometrih spet blizu zmage. Na koncu najboljši Sam Bennett.

Na dirki po Italiji je za kolesarji 12 etapa od Osima do Imole. Po 214 kilometrih dirkanja se je etapa končala na znamenitem dirkališču.

Etapa je bila pisana na kožo sprinterjem, vendar pa je svoje naredilo slabo vreme. Poleg tega so morali kolesarji, potem ko so prvič prišli na dirkališče v Imoli narediti še en krog čez vzpon četrte kategorije. Tre Monti. V ospredju se je sicer zbrala peterica ubežnikov, ki je napadla takoj po startu, a zdelo se je, da ima glavnina vse pod nadzrorom.

Skupinico so sestavljali Mosca, Zhupa, Maestri, Senni in Frapporti. Privozili so si največ dobre štiri minute prednosti, kar je bilo premalo. Dobrih 50 kilometrov pred ciljem je pričelo močno deževati. Takrat so pospešili pri Lottu Fix All. Hitro je prišlo tudi do selekcije v glavnini. V ozadju so ostali Carapaz, Viviani … A 20 kilometrov do cilja je bilo v hudem nalivu tudi te akcije dovolj. Skupine so se polovile in sledil je napad Tima Wellensa, ki je prvi zavil na dirkališče.

Na vzponu Tre Monti pa so ga ujeli in sledil je nov naapd. Najprej Henao, potem pa Betancur. Betancur je vztrajal in skupaj z Ulissijem sta vzpon prečkala pred glavnino. Blizu pa je bil tudi Matej Mohorič, ki je ubežnika hitro ujel in na spustu še pridobival. Na koncu sta na dirkališče v ospredju prišla Mohorič in Betancur. Skupaj sta v ospredju vstopila tudi v zadnji kilometer, vendar pa Betancur ni želel sodelovati pri narekovanju ritma, Mohorič pa ga ni želel pripeljati do sprinta, ne da bi Betancur opravil svoj del naloge.

Tako sta bila Mohorič in Betancur ujeta že med samim sprintom glavnine, ki ga je moral zelo zgodaj začeti Sam Bennett. Nihče mu ni bil kos. Bennett se je veselil druge etapne zmage na dirki po Italiji. Danny Van Poppel je bil drugi, tretji pa Niccolo Bonifazio. Mohorič je bil 30. "Dan je bil naporen zaradi vremena in cest. Na zadnjem vzponu smo bili zelo hitri, prišlo pa je do napadov, tako da sem se po spustu v ospredju znašel sam z Betancurjem. Z mano ni želel sodelovati, " je v uradni izjavi za javnost moštva Bahrain Merida dejal Mohorič. V skupnem seštevku brez sprememb. Vodi Yates, sledijo pa mu Dumoulin, Pinot, Pozzovivo, Carapaz, Bennett, Dennis, Bilbao, Konrad, Aru …

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
nanisimi 18.05.2018 08:26

Zakaj je Mohorič po-čakal ne bomo nikoli izvedeli. To, da zaradi nesodelovanja se mi zdi mal za lase privlečeno.

Anquetil.J 18.05.2018 10:26

Če sem prav razumel Matejev intervju, Betancur ni sodeloval v  končnici, zato je zmanjkalo moči na koncu.

lone_rider 18.05.2018 12:27

Lahko, da je čakal zaradi ukaza ekipe - "polšprinter" Bonifazio je bil na koncu tretji.

Lahko, da je čakal, ker Čevapčič res ni hotel sodelovati in bi ga, v kolikor bi sploh prišla spredaj do cilja, iz zavetrja 100% prehitel. Zadnjič z Denzom sta oba vlekla in ni nihče nič prišparal.

Lahko, da je počakal, ker bi ju v vsakem primeru glavnina ujela (in bi ju res) - nekaj 10m (1 sekunda) prednosti ne bi zadostovalo, ko bi šprinterji pohodli do daske.

 

Mohorič ga je ob prehodu ciljne črte nahrulil in potapkal po hrbtu.

strojnik 18.05.2018 21:46

ČE BI BIL MATEJ SAM,BI PO VSEJ VERJETNOST ZMAGAL,KER KOLUMBIJEC NI DAL NITI ENE SMENE,eno je če oba vlečeta in nato šprintata,se ne šparata,drugo pa je če t ne da nobene smene na ta način je bit bolje 30 kot drugi

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano