Mortirolo letos gora Micheleja Scarponija

Mortirolo letos gora Micheleja Scarponija
02.05.2017 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Italiji se bodo na prav poseben način spomnili tragično preminulega Micheleja Scarponija. Mortirolo bo letos klanec Micheleja Scarponija.

O tragični nesreči Micheleja Scarponija smo že pisali. Zdaj so se tudi organizatorji dirke po Italiji – na tej dirki bi Scarponi nastopil kot kapetan Astane – odločili, da se kolesarju poklonijo na prav poseben način.

Znameniti vzpon na Mortirolo bodo posvetili prav Scarponiju. Prvi na vrhu tega klanca pa bo prejel dvojne točke v boju za majico najboljšega na gorskih ciljih. Sicer pa je Scarponi leta 2010 prav prek Mortirola, vse do cilja v Aprici tlakoval pot do njegove zadnje etapne zmage na Giru. To pa še ne bo vse. Že na četrtkovi predstavitvi ekip bo vzdušje posebno.

Astanine kolesarje – na dirki jih bo nastopilo samo osem, saj Scarponijevega mesta ne bo zasedel nihče – bodo na oder poklicali kot prve. Pred prvo etapo, ta bo na sporedu v petek, bo tudi minuta tišine. Scarponiju se bodo poklonili tudi na podelitvi najboljšim na stotem Giru. »Giro ne more pozabiti velikega šampiona, dobrega prijatelja in velikega človeka, ki bi moral letos že dvanajstič nastopiti na tej dirki, « so organizatorji dirke zapisali v izjavi za javnost. Sicer pa je Scarponi leta 2011, potem ko so zmago naknadno odvzeli Albertu Contadorju dirko po Italiji celo dobil.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ