Movistar: Za Quintano dobra podlaga za Tour

Movistar: Za Quintano dobra podlaga za Tour
30.05.2017 AVTOR: D. Z.
Menedžer Movistarja Eusebio Unzue o Nairu Quintani: "Giro bi mu lahko koristil kot odličen trening za Tour. Upam, da si bo hitro opomogel."

Nairo Quintana je bil prvi favorit za zmago na dirki po Italiji, a je jubilejni stoti Giro končal na drugem mestu. Zaostal je za prepričljivim Tomom Dumoulinom.

Sicer je rožnato majico izgubil na zaključnem kronometru, a jasno je, da Quintana predvsem na njegovem terenu, torej na vzponih, ni bil tako prepričljiv, kot v preteklosti. “Mislim, da je Nairu manjkal kakšen odstotek tiste odličnosti, ki smo je bili vajeni v preteklosti. Z izjemo etape do Blockhausa na tem Giru ni uspel narediti tiste razlike. Favoriti so bili zelo izenačeni, ” je Giro ocenil glavni menedžer Movistarja Eusebio Unzue:

“Z njegovo vožnjo sem zelo zadovoljen. Pokazal je veliko, predvsem zato, ker predvsem na vzponih, pa tudi v kronometru ni imel tiste ostrine, ki smo jo vajeni. Ampak, telo ni popoln stroj. Imaš boljše in slabše dneve. ” Quintana je šele po Giru razkril, da je imel v zadnjem tednu, ko so bile na sporedu najtežje etape, težave z zdravjem. Imel naj bi namreč vročino. “Tak ne moreš dati vsega od sebe. Zato je bilo zame dobro, da sem sploh lahko vozil ob najboljših, ” je dejal Quintana.

Zdaj pa je vse moči že usmeril v dirko po Franciji. Kolumbijec se je namreč odločil, da odpelje znameniti dvojček. Cilj je bil, da bi dobil Giro in Tour, a mu je spodrsnilo že na prvi stopnički. Zadnji, ki mu je to uspelo, je bil Marco Pantani leta 1998. V zadnjem obdobju pa je to poskusil doseči tudi Alberto Contador. Španec je dobil Giro, na Touru pa ni bil konkurenčen.

“Naredili smo vse, da bi na Giro prišel v najboljši formi, vendar pa upam, da si bo v naslednjih dneh dovolj opomogel in bo lahko odpeljal dober Tour. Nimam prave rešitve. Želim ga samo videti takega, kot smo ga vajeni iz preteklosti. Na lanskem Touru ni bil tako dober, tudi na vzponih ne. Na Vuelti pa je bil precej boljši. Tako se pač kdaj zgodi Telo je nepredvidljivo, ” je še dodal Unzue. Sicer pa Quintana vse do začetka dirke po Franciji očitno ne bo nastopil na nobeni dirki.

Na Touru, ki se bo začel 1. Julija pa bo združil moči z letos neverjetnim Alejandrom Valverdejem. “Prvi teden počitka je najpomembnejši. Potem pa bo Nairo pričel s treningi. Upam, da bo 35 dni dovolj za obnovitev moči in pripravo. Giro bi mu lahko koristil kot odličen trening za Tour. Upam, da si bo hitro opomogel. To bi lahko bila dobra osnova za Tour. ” Tam pa ga bodo pričakali številni "sveži " kolesarji. Predvsem Froome, Contador, Porte ...

Značke: Dirka po Italiji, Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ