Na Giro prihaja še eden izmed kandidatov za oder

Na Giro prihaja še eden izmed kandidatov za oder
26.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Organizatorji dirke po Italiji si zares lahko manejo roke. Na naslednji dirki bodo nastopili številni zvezdniki. Zdaj je to potrdil Bauke Mollema.

Prav neverjetno je, koliko vrhunskih kolesarjev se je odločilo, da v sezoni 2019 nastopi na dirki po Italiji. Seveda z mislijo na visoka mesta v skupnem seštevku. Na Giro sicer ne bodo prišli kolesarji, kot so Chris Froome, Geraint Thomas, Romain Bardet, Nairo Quintana, Richie Porte in še nekateri drugi, ki bodo vse stavili na Tour. A v Italiji se obeta izjemna konkurenca. Mnoge je trasa naslednjega Toura odvrnila, saj ima samo en posamični kronometer.

Giro bo bolj vsestranski in tako bodo na startu poleg Primoža Rogliča, ki je poudaril, da je Giro glavni cilj naslednje sezone, tudi Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Mikel Landa, Rafal Majka, Ilnur Zakarin, Gianni Moscon … vprašanje je še, kje bodo nastopili Fabio Aru, Egan Bernal, Esteban Chaves … Je pa prihod potrdil še eden izmed kolesarjev, ki lahko računajo na visoka mesta v skupnem seštevku. To je Nizozemec Bauke Mollema.

"Pri ekipi tega sicer niso pričakovali, vendar sem jih prosil, tako da se vrnitve na Giro veselim."

Na Giro je nastopil dvakrat. Prvič leta 2010, ko je bil 12., lani pa je bil sedmi. Tour de France je že trikrat končal med deseterico. Najboljši je bill eta 2013, ko je zasedel končno šesto mesto. Lani je dobil celo etapo. Špansko Vuelto je leta 2011 končal na četrtem mestu. “Giro bo pomemben cilj prvega dela sezone. Vodilne pri ekipi sem sam prosil, če lahko grem na Giro. Pri ekipi tega sicer niso pričakovali, vendar sem jih prosil, tako da se vrnitve na Giro veselim,” je dejal Mollema:

“Trasa mi zelo ustreza. Trije kronometri, ki niso pisani na kožo pravim specialistom. So kronometri za hribolazce, ki se v takih preizkušnjah znajo dobro peljati.” Mollema želi popraviti vtis iz letošnje sezone, ki zanj ni bila najboljša. Po Giru pa bo kolesar moštva Trek Segafredo odšel še na Tour: “Tour je bil vedno eden izmed mojih ciljev. Vedno grem rad na to dirko in videli bomo, kako se mi letos izide. Kapetan bo Richie Porte, sam pa moram biti v čim boljši formi.”

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ