Na Giru veliki dvoboj: Nibali z Brajkovičevo pomočjo proti Wigginsu?

Na Giru veliki dvoboj: Nibali z Brajkovičevo pomočjo proti Wigginsu?
27.10.2012 AVTOR: D. Z.
Menedžer Astane Giuseppe Martinelli je za časopis Gazzetta dello Sport dejal, da se veseli dvoboja Nibalija in Wigginsa na Giru 2013. Italijanu naj bi, po besedah Martinellija, pomagal tudi Jani Brajkovič.
Brajkovič kot pomočnik Nibaliju?
Bradley Wiggins je že na predstavitvi dirke po Franciji jasno povedal, da se bo v sezoni 2013 povsem posvetil pripravam na italijanski Giro, ki ga želi dobiti. Vincenzo Nibali, ki se bo v naslednji sezoni pridružil Astani, pa je že pred časom poudaril, da bo v naslednji sezoni namesto na Tour, vse stavil na zanj domači Giro.

Tako se organizatorjem dirke po Italiji obeta zvezdniška zasedba, ki je na letošnjem Touru zasedla prvo in tretje mesto. "Zares sem se razveselil, ko je Wiggins dejal, da bo vozil Giro. Ni zgolj dodaten konkurent, ampak predvsem dodatna motivacija za Nibalija. Premagati zmagovalca Toura in zmagati Giro je nekaj posebnega," je med drugim dejal Martinelli.

"Možnost je, da dirkam oboje. Giro za trening, Tour pa zares."
Obenem je še dodal: "Wiggins bo ob sebi imel zelo dobre klubske kolege, vendar pa bo imel tudi Nibali ob sebi super ekipo s Fuglsangom, Brajkovičem, Kessiakoffom in Tiralongom." To očitno pomeni, da bo Brajkovič na Giru moral nastopiti kot pomočnik Nibaliju. Letos deveti na Touru in najboljši slovenec na lestvici Svetovnega koledarja je na facebooku zapisal naslednje:

"Dobra novica. Program za sezono 2013 je bolj ali manj določen. Z njim sem zelo zadovoljen." Janija smo povprašali, če je kaj resnice v Martinellijevih besedah. "Težko komentiram. Možnost je, da dirkam oboje. Giro za trening, Tour pa zares. Bomo videli."

Vzponi na Giru so težji ...
Martinelli je kljub vsemu poudaril, da so vzponi na Giru precej bolj strmi kot tisti na Touru in da bi lahko imel prav Wiggins s tem največje težave. "Bitka se ne bo odvijala med Nibalijem in Wigginsom, ampak bo Wiggins bil bitko sam s sabo. Pokazal je, da išče nove izkušnje. Giro ne bo lahek, on pa ni hribolazec. Jasno. Nibali je boljši hribolazec in italijanski vzponi niso taki kot vzponi na Touru," je pojasnil Martinelli.

Izkušeni športni direktor je poudaril, da se bo Giro odločal v 19. etapi do Val Martella in v 20. etapi do kraja Tre Cime di Lavaredo. "Nibali mora narediti preskok v kakovosti. Ekipo bo imel na razpolago. Vse, kar bo želel, bo dobil. Iz leta v leto je bil boljši. Če pa bo pri nas šel slabo, potem me bodo odpustili."
Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ