Na Stelviu in Gaviji -14 stopinj, obe gorski etapi ogroženi!

Na Stelviu in Gaviji -14 stopinj, obe gorski etapi ogroženi!
23.05.2013 AVTOR: D. Z.
V petek in soboto bosta na dirki po Italiji dve gorski etapi, ki bosta ustoličili novega zmagovalca dirke. Lahko se zgodi, da kolesarji vseh predvidenih klancev ne bodo mogli odpeljati.

Ogromno "dvatisočakov"
V dveh dneh bi morali kolesarji premagati vzpone kot so Passo Gavia (2618 metrov nadmorske višine), Passo dello Stelvio (2758 metrov nadmorske višine, Cima Coppi), Passo Costalunga (1745 metrov nadmorske višine), Passo San Pellegrino (1918 metrov nadmorske višine), Passo Giau (2236 metrov nadmorske višine), Passo Tre Croci (1805 metrov nadmorske višine), Martelltal (2059 metrov nadmorske višine) in Tre Cime di Lavaredo (2304 metre nadmorske višine).

A trenutno je kar težko verjeti, da jim bi vse to lahko uspelo. Za petek je napovedano zelo slabo vreme, v tistih predelih in na tistih nadmorskih višinah pa še sneženje. Snežilo naj bi nad 1500 metri nadmorske višine, kar pomeni, da bi se morali organizatorji odpovedati številnim prej omenjenim vzponom. Organizatorji so zdaj že sporočili, da iščejo alternativne rešitve.

Mraz in sneg
Dejstvo je, da se želijo odpovedati čim manjšemu številu vzponov, a obenem poskrbeti za varnost kolesarjev. Meteorologi so napovedali, da bo na najvišji točki Gira Stelviu in Gaviji, ki bi ju morali prečkati v petek, kar – 14 stopinj celzija. Po poročanju Gazzette dello Sport si organizatorji – predvsem direktorja dirke Mauro Vegni in Stefano Allocchio – prizadevajo, da bi ohrahnili vsaj starta, predvsem pa cilja obeh etap.

V petek je cilj predviden na Martellu, v soboto pa na vzponu Tre Cime di Lavaredo. Vrh obeh se nahaja krepko nad dva tisoč metri nadmorske višine. A pri Gazzetti so še dopisali, da naj bi bili organizatorji pripravljeni narediti vse, da etape vendarle ne bi odpovedali. Na spletni strani tuttobiciweb.it so še zapisali, da je že jasno, da kolesarjev ne bodo popeljali na prelaz Giau, ki leži na 2236 metrih nadmorske višine.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ