Na svetovno prvenstvo z najboljšo popotnico potuje Van der Poel, Van Aertu skupni seštevek

Na svetovno prvenstvo z najboljšo popotnico potuje Van der Poel, Van Aertu skupni seštevek
24.01.2016 AVTOR: Matej Zalar
Mathieu Van der Poel na svetovno prvenstvo v Zolderju odhaja z najboljšo popotnico, Wout Van Aert pa je z drugim mestom osvojil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Zadnja postaja svetovnega pokala v ciklokrosu je bila v Hoogerheideju, izjemno blatna dirka pa je bila pisana na kožo aktualnemu svetovnemu prvaku, ki je po zaceljeni poškodbi v pravem trenutku spet ujel šampionsko formo. To je bila že njegova četrta zaporedna zmaga v svetovnem pokalu.

Van der Poel je tokrat ubral nekoliko drugačno taktiko in tekmece napadel že v prvem krogu. Hitro je bilo jasno, da mu na zelo blatni progi nihče ne bo kos, zato so bili gledalci v Hoogerheideju prikrajšani za nekaj razburljivih trenutkov. Vseeno se je v ozadju odvijal boj za drugo mesto in dobro popotnico pred bližajočim se vrhuncem sezone.

Na papirju je bilo blato pisano na kožo Woutu Van Aertu, v težkih razmerah pa se dobro znajde tudi veteran Sven Nys, a danes enostavno nista bila dovolj dobra, da bi 21-letniku lahko sledila. Van der Poel je imel vseskozi prednost, večjo od minute, v zadnjem krogu pa je nekoliko upočasnil in užival v zasluženi zmagi.

Drugi je bil Van Aert, ki je tako potrdil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, tretji pa letos zelo konstantni Kevin Pauwels. Sven Nys je svojo zadnjo dirko v svetovnem pokalu končal šele na 13. mestu z dobrimi tremi minutami zaostanka.

Zmaga Van Aerta v skupnem seštevku je Belgiji prinesla dodatno sedmo mesto na prihajajočem svetovnem prvenstvu, naknadno se je v ekipo uvrstil Tim Merlier. A v Zolderju bo prvi favorit nedvomno Van der Poel, saj mu je tehnično zahtevna proga pisana na kožo, hkrati pa v zadnjih tednih kaže, da je za razred močnejši od konkurence. A dirke v ciklokrosu so lahko zelo nepredvidljive, zato bo prvenstvo v Zolderju zagotovo zanimivo.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ