Na voljo 3.000 vstopnic za ogled 20. etape na letošnjem Giru

Na voljo 3.000 vstopnic za ogled 20. etape na letošnjem Giru
16.05.2023 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Predzadnja etapa na letošnji dirki po Italiji bo potekala v soboto, 27. maja, ko bo od Trbiža na Sv. Višarje potekal gorski kronometer v dolžini 18,6 km. Zaradi malo prostora, bo dostop omejen.

Od danes naprej bo v prodaji 3.000 vozovnic za prevoz z gondolo in nazaj na vrh Višarij. Nakup vstopnic samo preko interneta!

Prodaja vstopnic se začne, 16. maja, točno ob 9.30 na spletni strani Promoturismo FVG. Cena vstopnice je 22 € na osebo, ki vključuje promocijsko kapo in ogrinjalo.

Pri nakupu vstopnice je treba izbrati enega: 8.30, 9.30, 10.30, 11.30. V vsakem terminu je prostora za 750 obiskovalcev. Gondola bo ta dan izjemoma vozila med 8 in 24h.

Za imetnike vstopnic za gondolo bo urejenih 1.000 parkirnih mest za osebna vozila ali motorje v bližini gondole. Za celodnevno parkiranje bo dodatno plačilo 3 €.

Na širšem območju Trbiža bodo urejena parkirišča za ostale obiskovalce. Organizator poziva obiskovalce, naj pridejo dovolj zgodaj, saj bodo ceste potem zaprte.

Dostop s kolesi na Sv. Višarje na dan tekmovanja ne bo dovoljen, bo pa dovoljen dostop pohodnikom. Sama pot traja okoli 3 ure, je pa več izhodišč npr. Žabnica (pri gondoli), Trbiž (pri igrišču za golf) ali vzpon iz Ovčje vasi. Na vrhu je še vedno nekaj snega.

Za obiskovalce bodo veliki zasloni postavljeni na več točkah, v samem Trbižu, dva v Ovčji vasi (Valbruna), pri spodnji postaji gondole in na vrhu Sv. Višarij.

Nakup vstopnic za gondolo za dostop do vrha Sv. Višarij - fvg.axess.shop
Več informacij o dostopu na Sv. Višarje - www.turismofvg.it
Več informacij o Giro d'Italia 2023 - www.giroditalia.it



Gorski kronometer, se bo začel 27. maja sredi Trbiža (Piazza Unita), trasa gre mimo Ovčje vasi (Valbruna), na jugozahodno stran pobočja, kjer poteka ozka cesta na vrh Sv. Višarij.

Pred začetkom vzpona bodo kolesarji zamenjali kolesa, potem pa je pred njimi še 7,3 km vzpona s povprečnim naklonom 12,3%.

Prvih kilometri vzpona so najbolj strmi s povprečjem 15,3%, in maksimalnim naklon 22%, na 6,5 kilometru. Prvi kolesar bo s kronometrom začel ob 11.30, najboljši kolesarji bodo na vrsto prišli pozno med 17.30 in 17.52, saj bodo razmaki med starti kolesarjev daljši, med najbolšimi 3 minute.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ