Nairo Quintana: Bo Dumoulin tako dober tudi na težjih klancih?

Nairo Quintana: Bo Dumoulin tako dober tudi na težjih klancih?
23.05.2017 AVTOR: D. Z.
Dirkanja prost dan na Giru je bil tudi dan novinarskih konferenc. Tudi Nairo Quintana je medijem pojasnjeval, kako se bo lotil Toma Dumoulina.

Največ pozornosti so ob zadnjem prostem dnevu na dirki po Italiji poželi trije kolesarji Domačin Vincenzo Nibali, vodilni v skupnem seštevku Tom Dumoulin in pred začetkom Gira prvi favorit Nairo Quintana.

Ob Quintani je na novinarski konferenci sedel tudi legendarni menedžer Eusebio Unzue. Quintana je trenutno drugi, a za vodilnim Dumoulinom zaostaja za 2:41. “Je kar zapleteno. Na enem vzponu se je vse razpletlo po naših željah, na drugem pač ne. Še vedno pa se borimo. Naredili bomo vse za zmago. Pred nami je pet etap, ki naj bi nam bolj ustrezale. Dumoulin je bil do zdaj dober, vendar pa bomo videli, kako dober bo še, ” je dejal Quintana.

Kolumbijec mora najprej nadoknaditi zaostanek, potem pa si mora priboriti tudi zajetnejšo prednost, saj je prav na zadnji dan Gira na sporedu 30 km dolg posamični kronometer. V naslednjih dneh mora tako Nizozemca prehiteti za več kot tri minute. “Ne vem, kakšna bi morala biti ta prednost. A potrebovali bi vsaj 40 sekund. Dumoulin je bil do zdaj zelo dober tudi na vzponih. Preseneča me, da gre precej bolje, kot smo pričakovali, ” je dejal Quintana. Lahko se tolaži s tem, da je velikokrat do zdaj že dokazal, da je v tretjem tednu zelo dober. Poleg tega pa:

“Dumoulin je bil dober na vzponih. Vse do zdaj. Videli bomo, če je lahko tako dober tudi na daljših klancih, ki prihajajo. ” Ti bodo daljši, kolesarji bodo večkrat prečkali mejo 2000 metrov nadmorske višine. Prvi preizkus bo kar 16., kraljevska etap do Bormia. Quintana bo pri napadanju vsekakor hitro lahko našel zaveznike. Predvsem pa opozarja: “Če se bo pojavila priložnost za napad na spustu, potem bomo napadli tam. Napadali bomo na vsakršnem terenu, vendar pa menim, da bo do glavnih razlik prišlo na vzponih. ” Prej omenjeni Unzue je Dumoulina primerjal kar z legendarnim Miguelom Indurainom, kolesarjem, ki je dvakrat dobil Giro in kar petkrat Tour.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ