Nairo Quintana: Na več kot 3000 metrih nadmorske višine za formo na Vuelti

Nairo Quintana: Na več kot 3000 metrih nadmorske višine za formo na Vuelti
14.08.2014 AVTOR: D. Z.
24-letni Nairo Quintana se po zmagi na dirki Italiji vrača v kolesarsko karavano. Z namenom dobiti špansko Vuelto.

Lani je dobil etapo na dirki po Franciji, bil najboljši na gorskih ciljih (pikčasta majica), najboljši med mladimi kolesarji (bela majica) in tudi drugi v skupnem seštevku. Letos je vse moči usmeril v Giro d'Italia in ga tudi dobil. Potem je sledil premor, zdaj pa se je Nairo Quintana vrnil v kolesarsko karavano. Nastopa namreč na dirki po Burgosu.

»Nimam pravega občutka, kje sem. A upam, da bom dober. Na to dirko smo prišli, da bi videli, kako dober sem. Želimo zmagati, a najprej moram videti, kako je z mojo fizično pripravljenostjo. Če mi bo pravega ritma še nekoliko manjkalo, bom pomagal klubskim kolegom, « je za biciciclismo dejal Quintana.

Prvo etapo v Burgosu je končal v skupini, ki je za zmagovalcem, njegovim klubskim kolegom pri Movistarju Lobatom zaostala za pet sekund. A vse je usmerjeno proti dirki po Španiji. Tam bo nastopil drugič v karieri. Prvič je leta 2012, ko je takrat zanj krstno tritedensko preizkušnjo končal na 36. mestu.

»Kot vedno sem tudi tokrat trdo treniral v Kolumbiji, a dirkanje ti da več kot zgolj trening. Tu bom ugotovil, kako dober sem, saj sem bil več kot dva meseca brez dirk. To je kar veliko, če se primerjam s konkurenti, ki poskušajo formo zgolj obdržati, potem ko so nastopali na primer na dirki po Franciji. «

Vsekakor pa Quintani ne manjka treninga na visoki nadmorski višini, saj živi na skoraj 3000 metrih nad morjem. »Ko sem doma, spim na 2800 metrih nadmorske višine. Tudi treniram na podobni višini. Ko sem pri starših pa moja soba leži na 3100 metrih nadmorske višine, « je pojasnil Quintana.

Kolumbijec je še dodal, da je spremljal dirko po Franciji in da je bil presenečen nad številnimi padci. Obenem je poudaril, da je zmagal najmočnejši kolesar na dirki, torej Vincenzo Nibali. »Če povem po pravici. Ko se je Tour začel, sem si zares želel biti tam. Takoj po Giru sem si želel tega, vendar sem bil povsem osredotočen na Vuelto. V naslednjih letih pa na Touru ne bom manjkal. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ