Nairo Quintana: Poskušal bom do konca Gira

Nairo Quintana: Poskušal bom do konca Gira
20.05.2017 AVTOR: D. Z.
"Dobra stvar je, da nisem izgubil preveč časa." Besede Naira Quintane po etapi do Orope, v kateri je izgubil dragocene sekunde v boju za rožnato majico.

“Razpletlo se je drugače od pričakovanj. Upali smo, da bomo boljši, ” je po 14. etapi na dirki po Italiji priznal Nairo Quintana. Na zadnjem vzponu proti vrhu Orope je sicer napadal, a na koncu je bil četrti. Zmagal pa je nosilec rožnate majice Tom Dumoulin.

“Mislim, da sem na vzponu izpeljal dober napad, vendar ni bilo dovolj. Danes smo bili priča Dumoulinovim sposobnostim na klancih, ” je priznal Nairo Quintana in dodal: “Porabil sem vso moč, da bi lahko preizkusil formo konkurentov. Dumoulin pa je bil zares močan. Pozitivna stran vsega skupaj je, da smo povečali razliko do ostalih konkurentov. Tudi s tem moramo biti zadovoljni. ” Quintana je izgubil 14 sekund, Dumoulin pa je dobil še deset sekund odbitka za zmago. Zdaj je Kolumbijec še edini kolesar, ki za Nizozemcem zaostaja za manj kot tri minute, natančneje 2:47:

“Noge sem imel močne. Dobro so se odzvale na vse skupaj. To sem tudi pričakoval. Pihal je veter v hrbet, kar je morda bolj ustrezalo drugačnim tipom kolesarjev. Dobra stvar je, da nisem izgubil preveč časa. ” Tiste najtežje etape pa so šele pred kolesarji. Govorimo o pravih prelazih: “Etape v zadnjem tednu bi mi morale bolj ustrezati. So drugačne od teh, saj je do zdaj šlo zgolj za etape z enim vzponom. ” In obenem Quintana obljublja: “Na vseh vzponih, ki so na tem Giru še pred name se moramo še naprej boriti. Počutim se dobro. Dokler bom imel še kaj moči, bom poskušal. Do konca Gira. 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ