Najmlajši kolesar in športnik leta izbral Giro

Najmlajši kolesar in športnik leta izbral Giro
26.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Remco Evenepoel podira rekorde. V Belgiji je pobral številne nagrade, med drugim je postal tako kolesar kot športnik leta, pa čeprav ima vsega 19 let.

Remco Evenepoel je vsekakor čudežni deček svetovnega kolesarstva. Komaj 19-letni član moštva Deceuninck Quick Step je bil lani še mladinec in dobil skorajda vsako dirko, na kateri je nastopil. Bil je evropski in svetovni prvak v kronometru in cestni vožnji. Takoj je prestopil med elito in prav veliko časa za privajanje ni potreboval. Že na dirki po San Juanu je bil tretji v kronometru in najboljši med mladimi. Dirko po Turčiji je končal na četrtem mestu.

Dobil je drugo etapo posebnega tekmovanja Hammer Stavanger. Blestel je še na Hammer Limburg, kjer je dobil prvi dve etapi z ekipo pa tudi to preizkušnjo. Sledilo je neverjetno uspešno obdobje. Kot najmlajši kolesar do zdaj je bil po zaslugi zmage v drugi eatpi najbojši na domači dirki po Belgiji. Tretji je bil v vožnji na čas na državnem prvenstvu. Mesec dni kasneje je dobil etapo na dirki Adriatica Ionica. Potem pa blesteča predstava na klasiki San Sebastian.

V Baskiji je premagal vso svetovno elito. Kasneje je postal še evropski prvak v vožnji na čas. Za konec sezone pa je bil še drugi na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. In to vse med elito, pa čeprav bi lahko še nastopal v kategoriji do 23 let. Po zaslugi vsega tega so ga najprej razglasili za kolesarja leta v Belgiji. Kmalu zatem pa še za športnika leta. Zdaj sta z vodjo ekipe Deceuninck Quick Step Patrickom Lefevrejem očitno že začrtala sezono 2020.

Nekaterih dirk, na katerih bo nastopil sicer še ni objavljenih, je pa očitno že potrjeno, da bo Evenepoel sezono začel že konec januarja na dirki po San Juanu v Argentini. Konec aprila bo izkusil Ardene, saj naj bi nastopil na Valonski puščici in klasiki Liege-Bastogne-Liege. Potem pa bo nastopil na dirki po Italiji. To bo zanj prve tritedenska dirka. Cilj? Etapne zmage. O skupnem seštevku ne razmišlja, pravijo italijanski mediji.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ