Namesto Gesinka bo Rogliču pomagal Kuss

Namesto Gesinka bo Rogliču pomagal Kuss
03.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Robert Gesink se je ob padcu na klasiki Liege-Bastogne-Liege poškodoval. Dolgo je treniral z namenom, da Primožu Rogliču pomaga na dirki po Italiji. Zdaj ga bo zamenjal Sepp Kuss.

Robert Gesink je skupaj s preostalim delom ekipe, ki se je pripravljala na dirko po Italiji praktično celoten april preživel na pripravah v Sierri Nevadi. Po vrnitvi s priprav je med drugim nastopil tudi na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Na spustu je v mrazu in dežju padel. Poškodoval si je ključnico in medenico. Takoj je bilo jasno, da ga na dirki po Italiji ne bomo videli. Pri ekipi so zdaj objavili ime kolesarja, ki bo izkušenega Gesinka nadomestil. To bo mladi, komaj 24-letni Sepp Kuss.

Lani je dobil dirko po Utahu. Kuss se z ekipo za Giro ni pripravljal, saj je med drugim nastopil na dirki po Baskiji. Predtem je odpeljal še dirko po Kataloniji in dirko Ruta del Sol. Do zdaj je nastopil na eni tritedenski dirki – lani je končal dirko po Španiji. Het Nieuwsblad piše, da so sprva želeli na Giro poslati Florisa De Tierja, ki pa letos prav veliko ni dirkal. Odstopil je na dirki po Valenciji in končal dirko po Kataloniji. Amstel Gold Race je končal na 77. mestu. Vendar naj bi imel zdravstvene težave in se bo posvetil pripravam na dirki po Kaliforniji.

Giro d’Italia
Jumbo Visma: Primož Roglič, Sepp Kuss, Boen Bowman, Laurens de Plus, Jos van Emden, Paul Martens, Tom Leezer in Antwan Tolhoek.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ