Napočil je čas za spopad v Dolomitih

Napočil je čas za spopad v Dolomitih
24.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

17. etapa dirke po Italiji bi bila težko bolj enostavna, večji del je cesta potekala navzdol. V pričakovanem šprintu v Caorleju je slavil Alberto Dainese, favoriti so čakali na Dolomite.

Snovalci dirke po Italiji so kolesarjem pripravili zelo zahteven zadnji teden dirke, pred tem pa še zadnjo priložnost za aktivni oddih. Sedemnajsta etapa do Caorleja je bila za favorite z rožnato majico Geraintom Thomasom na čelu zgolj formalnost, vsi so jo preživeli brez prask in z nekoliko bolj spočitmi nogami, kot so pričakovali.

Že pred štartom je bilo jasno, da ubežniki tokrat nimajo možnosti, takšne priložnosti šprinterji zlepa ne izpustijo iz rok. Bahrain Victorious, DSM in Astana so narekovali ritem na čelu in pred šprintom v Caorleju je bilo vse na svojem mestu.

Šprinterski vlak je najbolje uspel DSM-ju, Alberto Dainese je v dobrih 500 metrov dolgo ciljno ravnino vstopil na drugem mestu, nato je počakal na zavetrje tekmecev in izbral pravi trenutek za šprint.

Milan je najhitrejši, a (le) to ni dovolj za zmago

Profil 18. etape.

Dainese je imel dobre noge, a ne bi slavil današnje zmage, če ne bi Jonathan Milan vnovič začel šprinta na sredi glavnine. Silovit pospešek ga je skoraj prignal do zmage, na koncu mu je zmanjkal le centimeter, da bi ugnal rojaka Daineseja. Za Milana je to že četrto drugo mesto na letošnji dirki, je pa še nekoliko povečal svoj naskok v točkovanju za ciklamno majico.

Tretje mesto je zasedel Michael Matthews, ki prav tako ni bil daleč od uspeha. Jutri bo šlo na Giru spet zares v boju za skupno zmago, etapa se bo končala z vzponom na Palafavero v dolini Zoldo. Tam bo precej slovenskih navijačev, ki upajo, da bo Primož Roglič pokazal boljši obraz kot v torek.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ