Narvaez prekrižal račune Pogačarju

Narvaez prekrižal račune Pogačarju
04.05.2024 AVTOR: G. N., foto: Sirotti

Ekvadorski državni prvak Jhonatan Narvaez je v šprintu pokvaril načrte Tadeja Pogačarja, ki rožnate vsaj do jutri ne bo oblekel.

Dirka po Italiji se je začela v lepem, sončnem vremenu z zelo zanimivo etapo od Venarie Reale do Torina. V etapi so kolesarji premagali nekaj najbolj slovitih vzponov v okolici tega mesta na severu Italije, tudi slovito Supergo, odločala pa sta Colle della Maddalena in San Vito v zaključku.

Ekipa UAE Emirates je pričakovano morala prevzeti odgovornost v glavnini in je večino dneva narekovala ritem v lovu za ubežniki, dodobra pa so stopili na plin na vzponu na Maddaleno 20 kilometrov pred ciljem. Tam so se pomočniki Tadeja Pogačarja zvrstili na čelu glavnine, ogromno dela je znova opravil Domen Novak, kot zadnji pa je ostal Rafal Majka. 

Poljak je zelo razredčeno glavnino, v kateri so stik izgubili kolesarji, kot so Thymen Arensman, pa Luke Plapp in najbolj presenetljivo Romain Bardet, popeljal na spust in v zadnjo ravnino do vzpona na San Vito 3 km pred ciljem. Vmes so se vrstili napadi, a je bilo jasno, da bo Pogačar ubežnike polovil, če se odloči za napad na vzponu.

Takoj, ko se je cesta postavila navkreber, je Pogačar krenil v ofenzivo, presenetljivo pa je edini z njim do vrha zdržal ekvadorski državni prvak iz vrst Ineosa Jhonatan Narvaez. Na vsako pospeševanje Pogačarja je imel Narvaez odgovor, zdelo se je, da še ni povsem pri koncu moči, pri vrhu vzpona sta iz pobega "pobrala" še Maxa Schachmanna in trojka se je udarila v šprintu.

Pogačar ga je moral začeti iz prve pozicije in Narvaez je to izkoristil za na koncu dokaj zanesljivo zmago v šprintu, ki mu je prinesla tudi prvo rožnato majico. Nič torej ne bo s ponovitvijo dosežka Giannija Bugna iz sezone 1990, ko je rožnato majico nosil od štarta do cilja Gira, kljub vsemu pa je Pogačar pokazal dobro formo, s katero bo že jutri na vzponu na Oropo znova favorit za zmago in prevzem skupnega vodstva.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ