Naslednja dirka? Soočenje z Van Aertom!

Naslednja dirka? Soočenje z Van Aertom!
31.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mathieu Van der Poel. Letos je končal prvo tritedensko dirko. Naslednji cilj? Brez pripravljalnih dirk bo odšel še na dirko po Franciji.

Mathieu Van der Poel je tri tedne razveseljeval navijače ob progi in brez dvoma tudi organizatorje. Na dirki po Italiji je izpolnil glavni cilj - dobil je prvo etapo in oblekel rožnato majico. Nosil jo je tri dni. Mnogi so predvidevali, da bo prej ali slej zapustil Giro in se v miru pripravil na dirko po Franciji. A tega ni storil.

Boril se je iz dneva v dan. Prisoten je bil v številnih pobegih, tudi v etapah v tretjem tednu. Ni se ustrašil niti zahtevnih gorskih prelazov. Čeprav se je vidno iztrošil v skorajda vsaki etapi - bil je v pobegu dneva tudi v sobotni gorski preizkušnji - je v nedeljo v vožnji na čas posegel po najvišjih mestih. "Nekoliko mi je manjkalo v pobegih, pa tudi sprint proti Girmayu je bil napet. Ampak, to je bila izjemna izkušnja in lahko sem zadovoljen s tem Girom," je dejal Van der Poel.

Zdaj si moral spočiti. Tudi sam ne ve natančno, kako se bo odzvalo telo, saj je po lanskem načrtovanem odstopu z dirke po Franciji zdaj prvič zaključil tritedensko dirko: "Odšel bom v Livigno in pred Tourom samo še treniral. Počutim se bolje, kot sem mislil, da se bom po treh tednih, a zdaj potrebujem počitek." Po vsej verjetnosti ne bo branil niti naslova državnega prvaka. Gira ne zapušča zadovoljen samo on, ampak celotna ekipa Alpecin Fenix. Osvojili so tri etapne zmage.

"Sem sem prišel z enim velikim ciljem. Obleči rožnato majico. To, da smo z ekipo dobili še dve dodatni etapi je zares lepo. Seveda sem si želel dobiti še eno etapo, vendar pa menim, da sem lahko zadovoljen z mojim dirkanjem." Van der Poel je zdaj priznal, da je na Giru čutiri precej manj stresa kot na Touru, ki ga čaka julija. Zavrnil je, da bi se kdajkoli poskušal boriti za skupni seštevek.

"Raje imam enodnevne klasike," pravi. Vsekakor pa se bo na Touru spet soočil z dolgoletnim rivalom Woutom Van Aertom. Ta odkrito meri na zeleno majico najboljšega po točkah. Pa bo Van der Poel kljub izčrpavajoči tritedenski dirki uspel doseči pravo raven pripravljenosti? To bomo videli že 1. julija, ko se bo dirka po Franciji začela. Najprej bo na sporedu posamična vožnja na čas na Danskem.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ