Nejasnosti med Pinarellom, Skyem in Thomasom?

Nejasnosti med Pinarellom, Skyem in Thomasom?
19.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bo Geraint Thomas nastopil na Giru ali ne? Fausto Pinarello pravi, da ja, Thomas, da ne, Dave Brailsford: "Možnosti so majhne."

Pinarello: "G je na startni list"
Geraint Thomas je že pred časom dejal, da ima z dirko po Italiji sicer še neporavnane račune, vendar pa želi v letošnji sezoni na Tour de France priti v čim boljši formi, saj bo tam branil lansko zmago in bo zato tudi nosil številko ena. Pred dnevi pa je Fausto Pinarello dejal, da bo Thomas letos nastopil na italijanskem Giru. "G, kot mu pravijo v ekipi bo nastopil na dirki po Italiji. Je na startni listi, ki sem jo jaz videl," je za Gazzetto dello Sport dejal Fausto Pinarello.

"G, kot mu pravijo v ekipi bo nastopil na dirki po Italiji. Je na startni listi, ki sem jo jaz videl."
Fausto Pinarello

Trije zvezdniki?
Pinarello s kolesi opremlja moštvo Sky že od samega začetka in je prepričan: "Imeli bomo močno ekipo z Eganom Bernalom, Giannijem Mosconom in Thomasom. Cesta pa bo določila, kdo bo kapetan." Dirka po Italiji se bo začela 11. maja, končala pa 2. junija. Lanske zmage ne bo branil Chris Froome, ki bo vse stavil na dirko po Franciji, saj bo tam lovil že peto zmago.

"Na Giru me ne bo"
Nekateri viri pravijo, da bi Thomas lahko izbral dirko po Italiji in odpeljal zgolj prvi del dirke in se tako pripravil na Tour. Thomas, ki je letošnjo sezono s tekmovalnega vidika začel v Valenciji se je na Pinarellove trditve odzval jasno: "Na Giru me ne bo." Kaj pa glavni menedžer ekipe Dave Brailsford, ki se je v teh dneh mudil v Kolumbiji? Pravi, da morajo natančen program dirk še določili, vendar: "Malo je možnosti, da bo Thomas nastopil na Giru."

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ