Nemec presenetil sprinterje

Nemec presenetil sprinterje
25.05.2016 AVTOR: D. Z.
Roger Kluge je dobil 17. etapo. Sprinterji oklevali. Steven Kruijswijk ostaja v rožnatem.

99. dirka po Italiji. Za kolesarji je že 17. etapa. Ta je bila pisana na kožo sprinterjem. Molveno je gostil start, cilj pa je bil po 196 kilometrih dirkanja v Cassanu d'Addi. V glavnini prav veliko sprinterjev ni bilo več, tako da so lahko tudi ubežniki upali na morebiten uspeh. Že včeraj je bilo jasno, da danes na startu ne bo Luke Mezgeca, ki je zaradi poškodbe roke odšel domov.

Daniel Oss, Eugert Zhupa in Pavel Brutt so se podali v dolg pobeg … A vseeno niso imeli prav veliko možnosti za uspeh. V glavnini so se v lov podali kolesarji Treka, Lampreja Meride … Še pred sprintom je bilo vsega konec. V zaključku je bila v ospredju šesterica ubežnikov, a glavnina jih je ujela dva kilometra pred ciljem. Pričakovali smo sprint za zmago. Potem pa je napadel Filippo Pozzato.

V ozadju pravega vlaka ni bilo in Pozzatove možnosti za zmago so se nepričakovano povečale. Potem pa je Pozzata ujel Roger Kluge. Kolesar IAM Cyclinga je Pozzata takoj pustil za sabo. Nemcu Italijan ni mogel slediti, Kluge pa je bil dovolj močan, da se je veselil zmage. Prve na tej dirki. Tudi prve za IAM Cycling, ki po koncu leta razpade. Giacomo Nizzolo je bil drugi, Nikias Arndt pa tretji. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Steven Kruijswijk ostaja v vodstvu.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ