Nepremagljvi Demare in nepozorni motorist

Nepremagljvi Demare in nepozorni motorist
14.10.2020 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Dirka po Italiji se nadaljuje. 11. ravninsko etapo je dobil na Giru najboljši sprinter Arnaud Demare, medtem ko je bil Elia Viviani žrtev neprevidnega motorista.

Na dirki po Italiji so kolesarji opravili z 11. etapo. Port Sant’Elpidio je gostil start, cilj pa Rimini. Etapa je bila dolga 182 kilometrov, a je bila dokaj nezahtevna, tako da je bilo jasno, da bomo videli sprint glavnine. Takoj po startu je kljub vsemi prišlo do napadov in izoblikovala se je manjša skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali:

Mattia Bais (Androni Giocattoli-Sidermec), Fabio Mazzucco (Bardiani CSF Faizane), Francesco Romano (Bardiani CSF Faizane), Sander Armee (Lotto Soudal) in Marco Frapporti (Vini Zabu-KTM). Deceuninck Quick Step je sicer branil rožnato majico, a tokrat so bili v ospredju predvsem člani Groupame FDJ.

Imajo namreč prvega sprinterja, ki nosi majico najboljšega po točkah. To je Arnaud Demare, ki je na tem Giru že dobil tri sprinterske etape. Kasneje so jim na pomoč priskočili še člani Cofidisa in UAE. S štirih minut je prednost ubežnikov po sto kilometrih dirkanja hitro padla na dobri dve minuti.

Sicer so kolesarji vseskozi kolesarili ob morju, a nevarnosti za selekcijo na veter ni bilo. 36 kilometrov pred ciljem sta v ospredju ostala samo še Armee in Bais, medtem ko je na enem izmed krožišč padel Elia Viviani.

S kolesa ga je zbil nepozorni motorist. Viviani je naslednjih 20 kilometrov lovil stik z glavnino, tako da je porabil preveč moči, da bi se lahko enakovredno boril z najboljšimi sprinterji. Na zadnjem vzpon dneva Santa Cristina je Armee ostal sam v ospredju, a do cilja ga je ločilo še dolgih 24 kilometrov.

Deset kilometrov pred ciljem je imel Armee še dobro minuto prednosti, pobega pa je bilo konec dobrih šest kilometrov pred ciljem. Začel se je boj za prevlado sprinterskih vlakov. Israel Start Up Nation, potem UAE, na koncu pa Groupama FDJ. Francozi so spet vse odlično izpeljali.

Arnaud Demare pa je bil spet najmočnejši, še četrtič na tem Giru. Drugi je bil Peter Sagan, tretji pa Jose Alvaro Hodeg. Skupni seštevek? Brez sprememb. Vodi še naprej Joao Almeida pred Wilcom Keldermanom in Pellom Bilbaom. Jan Tratnik je 76., Domen Novak pa 104.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ