Nespodobna ponudba: Milijon evrov najboljšim, če ...

Nespodobna ponudba: Milijon evrov najboljšim, če ...
06.10.2014 AVTOR: D. Z.
Lastnik moštva Tinkoff Saxo Oleg Tinkov je spet opozoril nase. Zvezdnikom ponuja milijon evrov, če v sezoni 2015 nastopijo na vseh treh tritedenskih dirkah.
"Če se bodo Quintana, Froome, Nibali in Contador strinjali in nastopili na vseh treh tritedenskih dirkah, potem bo Tinkoff Bank podelil milijon evrov. Ta znesek si lahko razdelijo, tako da vsak dobi 250 tisočakov. Mislim, da je to dobra ideja," je za cyclingnews.com dejal lastnik moštva TInkoff Bank Oleg Tinkov.

Rus je še dodal: "To, da bo Alberto poskusil dobiti Giro in Tour je dobro. Vendar menim, da bi morali najboljši kolsarji na svetu nastopati na vseh treh tritedenskih dirkah." Vsekakor gre za zanimivo ponudbo. A zaenkrat je jasno, da bo Alberto Contador spet poskušal dobiti dve veliki dirki v eni sezoni. To je zadnjič uspelo Marcu Pantaniju daljnega leta 1998. Tudi zmagovalec letošnjega Toura Vincenzo Nibali je namignil, da bi rad poskusil odpeljati obe dirki v isti sezoni.

S Contadorjem sta edina aktivna kolesarja, ki sta v karieri uspela slaviti na vseh treh tritedenskih preizkušnjah, a ne v isti sezoni. Oba pa sta v eni sezoni dobila Giro in špansko Vuelto. Tudi Froome se bo po vsej verjetnosti posvetil predvsem Touru. Zmagovalec letošnjega Gira Nairo Quintana pa je že razkril, da se bo posvetil dirki po Franciji. Kaj pa lahko naredi prej omenjena ponudba? Kdo ve ...
Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ