Neverjetni Mathieu Van der Poel do tretjega naslova prvaka

Neverjetni Mathieu Van der Poel do tretjega naslova prvaka
02.02.2020 AVTOR: DZ

Mathieu Van der Poel je po pričakovanjih osvojil naslov svetovnega prvaka v ciklokrosu. Prepričljivo. Še tretjič.

"Mislim, da sem odpeljal popolno dirko. Bil sem zelo močan. Ko mi je uspelo pobegniti, sem dobil še dodaten zagon."
Mathieu Van der Poel


Mathieu Van der Poel je v letošnji ciklokros sezoni nekoliko izbiral tekme, na katerih je nastopil, saj ga čaka še naporen urnik na cestnih dirkah, potem pa še olimpijske igre v olimpijskem krosu. Dobil pa je vse ciklokros dirke, na katerih je nastopil z izjemo ene.

Nič čudnega, da je bil prvi favorit za naslov svetovnega prvaka. Svetovno prvenstvo v ciklokrosu je v teh dneh potekalo v Dubendorfu. Van der Poel je pokazal izvrstno predstavo. Takoj po startu je napadel in že po prvem krogu je imel 15 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Potem je prednost samo še povečeval. Nizozemčev čas na koncu 1:08:52. Predvsem pa je imel ogromno časa za proslavljanje. Boj za drugo mesto je dobil Britanec Tom Pidcock. Zaostal je za 1:20. Sledili so štirje Belgijci:

Toon Aerts, Wout Van Aert, Laurens Sweeck in Michael Vanthourenhout. Belgijcev je bilo med deseterico kar sedem. "Mislim, da sem odpeljal popolno dirko. Bil sem zelo močan. Ko mi je uspelo pobegniti, sem dobil še dodaten zagon," je dejal Van der Poel in dodal:

"Pričakoval sem, da bo takoj prišlo do selekcije, saj je proga ena izmed najtežjih, kar sem jih kdaj videl. Še posebej zadnje stopnice. Mostovi so bili skorajda pretežki. To je bila zelo poštena dirka. Najmočnejši smo bili v ospredju od začetka. To je dobro za svetovna prvenstva."

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ